CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zonnehuis Zwolle gaat herstellende COVID-19 patiënten overnemen van Isala

Regionale samenwerking zorgt voor meer ruimte op IC’s

Zwolle – De samenwerkende Verpleging, Verzorging en Thuiszorg-organisaties (VVT) in regio IJsselland gaan patiënten overnemen van Isala. Dit om de komende periode voldoende bedden op de intensive care in ziekenhuizen vrij te houden. Met de spreiding van de corona-zorg over VVT-organisaties worden de ziekenhuizen ontlast. De eerste patiënten zijn opgenomen in het Zonnehuis in de wijk Stadshagen in Zwolle.

Doorstroom

De opname betreft COVID-19 patiënten die geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben, maar nog te zwak zijn om naar huis te gaan. Dit zorgt voor een snellere doorstroom in het ziekenhuis. Hierdoor blijven de hoognodige bedden op de intensive care van Isala beschikbaar voor mensen die zeer dringend medisch specialistische zorg nodig hebben.

Patiënten met het coronavirus worden geïsoleerd verpleegd, medewerkers beschikken over voldoende persoonlijke beschermende maatregelen en werken strikt volgens de richtlijnen van het RIVM en GGD Marco van Alderwegen, bestuurder Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

 

“We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om met elkaar deze crisis het hoofd te bieden”, aldus Marco van Alderwegen, bestuurder Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, waar de eerste COVID-19 patiënten zijn opgenomen. Van Alderwegen snapt dat het besluit om patiënten over te nemen wellicht tot zorgen kan leiden bij bewoners en familie van bewoners in het Zonnehuis. Van Alderwegen benadrukt dan ook dat patiënten met het coronavirus geïsoleerd worden verpleegd, medewerkers over voldoende persoonlijke beschermende maatregelen beschikken en strikt volgens de richtlijnen van het RIVM en GGD werken.

Vergroten capaciteit herstelzorg die niet in ziekenhuis hoeft plaats te vinden

Frank Kodden, woordvoerder namens de VVT-organisaties: “Door het samenvoegen van patiënten met het coronavirus op een daarvoor toegeruste en speciaal ingerichte afdeling, wordt de capaciteit binnen de regio vergroot voor herstelzorg die niet in het ziekenhuis hoeft plaats te vinden. De samenwerking en afstemming tussen ziekenhuis, huisartsen en VVT-organisaties binnen de regio zien we als een noodzakelijke stap in het gezamenlijk bestrijden van deze crisis. Samen bereiden we ons voor op scenario’s die mogelijk om aanvullende maatregelen en opvangmogelijkheden vragen. Wij doen er alles aan om voorbereid te zijn en om het welzijn en de gezondheid van clienten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen en te borgen. Daarbij is en blijft ons doel het zoveel mogelijk voorkomen van verspreiding van het coronavirus en herstellende mensen verzorgen

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht (ZGIJV) is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met verschillende vormen van dementie (waaronder alzheimer) en belemmeringen in lichamelijk, psychisch of sociaal functioneren.  Zij bieden zorg en behandeling vanuit vijf locaties, de Esdoorn, de Venus , de Riethorst en het Zonnehuis in Zwolle en de Hoekstee in Ommen. Ook biedt de groep ondersteuning van uw dagelijkse leven en zijn we de hoofdaanbieder in Stadshagen, Assendorp, Kamperpoort, Veerallee, Pierik en Zwolle centrum.

Gerelateerde artikelen

Back to top button