Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Zonneauto ‘Nuna 9’ wordt gebouwd in Polymer Science Park Zwolle

Zwolle – Op 21 maart vindt de teampresentatie plaats van het Nuon Solar team in Polymer Science park te Zwolle. De studenten van de TU Delft werken hier de komende maanden in het diepste geheim aan een zo aerodynamisch mogelijke zonnewagen.

Nieuwste solartechniek in Zwolle

Het Nuon Solar team van TU Delft neemt op 21 maart haar intrek in het Polymer Science Park in Zwolle. Het team koos voor Zwolle omdat één van de partners Aliancys (joint venture van CVC Capital Partners en Royal DSM) hier gevestigd is. Het Nuon Solar team gebruik de hoogwaardige harsen en koolsofvezels van Aliancys voor het aan elkaar bevestigen van de onderdelen van Nuna. Aliancys is een toonaangevend wereldwijd bedrijf dat actief is in de verkoop van hoogwaardige harsen voor samengestelde applicaties.

Solar challenge

Het team neemt op 8 oktober 2017 deel aan de 14e editie van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. 3000 kilometer lang gaan ze puur en alleen op energie van de zon dwars door de Australische woestijn racen. Het doel: zo snel mogelijk over de finish in Adelaide komen. Met de Nuna 9 zal het team de strijd aan gaan met teams van top universiteiten van over de hele wereld.

Hightech congressen Regio Zwolle

De Regio Zwolle acquireert actief op toekomstgerichte, hightech congressen op het gebied van Agro&Food, Health, Kunststoffen, E-commerce, Logistiek en Vrijetijdseconomie omdat dit bijdraagt aan een structurele voedingsbodem voor vernieuwing en groei.

De Regio Zwolle staat voor een ideale infrastructuur voor groei. De centrale ligging en bereikbaarheid voor binnen- en buitenland, het hoog opgeleide arbeidspotentieel en de nuchtere moraal van de inwoners vormen een aantrekkelijk vestigingsklimaat. De hands-on samenwerking tussen overheid, organisaties en onderwijs is ingericht om het bedrijfsleven optimaal te faciliteren tot economische groei. De sterke wil tot samenwerken in de Regio Zwolle is kenmerkend en wordt met een boven bestuurlijke samenwerking tussen 20 gemeenten als toonaangevend in Nederland gezien. De regio is 3e economische Topregio van Nederland. De Regio Zwolle heeft een voortrekkersfunctie in de toegepaste kenniseconomie van Oost- en Noord Nederland en presteert zelfs beter dan Nederland in de groei van het aantal bedrijven en banen, een lagere werkgelegenheid en groei in bruto regionaal product.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren