Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zone.College Zwolle hijst tweede groene vlag op Duurzaamheidsdag

Zwolle – Het Zone College in Zwolle mag zich wederom voor de komende twee jaar Eco-School noemen. Om dit te vieren werd donderdagochtend op de Dag van de Duurzaamheid de tweede groene vlag gehesen.

Als groene school ziet Zone.college de implementatie van duurzaamheid als één van haar speerpunten. Daarom werken zij op al haar locaties met het zevenstappenplan van Eco-schools aan een duurzame leer- en werkomgeving.  Bij het project Eco-schools nemen leerlingen altijd het voortouw.

Foto’s © Matthijs van Os

Eco-schools

Met Eco-Schools wordt het duurzaam denken en doen meer en meer verankerd in het DNA van leerlingen, docenten en de school als geheel. Om de school te ondersteunen in dit proces, wordt elke school begeleid door een Eco-Schools begeleider.

Ontstaan Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs

Tot 2018 organiseerde Urgenda op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid. Urgenda is daar vorig jaar mee gestopt met het idee dat elke dag de Dag van de Duurzaamheid is. De coöperatie Leren voor Morgen pakt het stokje over en organiseert vanaf 2019 op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. De Sustainable Development Goals staan hierbij centraal. Eco-Schools Nederland is één van de partners van de coöperatie en ondersteund dit initiatief.

Foto © Matthijs van Os

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button