Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Zondagavond en maandag opnieuw storm

Zwolle – Eunice heeft ons land nog maar net verlaten, maar een volgende storm dient zich mogelijk al aan. Zondagavond en maandagmiddag krijgen we vooral aan zee waarschijnlijk opnieuw te maken met een officiële storm.

Zondag komt de wind uit zuidwest en neemt in de loop van de dag weer sterk toe naar (vrij) krachtig boven land, 5-6 Bft en stormachtig langs de kust, 8 Bft. In de avond passeert een buiengebied en dan zijn er tijdelijk (zeer) zware windstoten mogelijk van 75-100 km/uur, in de kustgebieden mogelijk 110 km/uur.

In de nacht van zondag op maandag verdwijnen de zwaarste windstoten, maar aan zee staat nog lange tijd een windkracht 8 à 9 met windstoten van tussen de 90 en 100 kilometer per uur. In de loop van maandagochtend nadert vanuit het noordwesten een nieuwe storm.

Die geeft opnieuw zware tot zeer zware windstoten. Boven land staat dan op veel plekken een krachtige wind met windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. Aan zee komt het dan opnieuw tot storm met windstoten van mogelijk 120 kilometer per uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button