Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Zondag beste dag van het pinksterweekend

Zwolle –   Het pinksterweekend staat voor de deur. Voor veel mensen een reden om diverse activiteiten te ondernemen. Zondag lijkt de beste dag te worden, maar ook op zaterdag en maandag zijn er aardige perioden volgens Weerplaza.

zwolle unlimited

Vrijdag zomers warm, zuiden kans op onweer

Vrijdag wordt een heerlijke zomerse dag. Op veel plaatsen loopt het kwik op naar 25 graden of meer. De zon schijnt daarbij een groot deel van de dag flink en en tot halverwege de middag is het op veel plaatsen droog. Later in de middag neemt in het zuiden de kans op een regen- of onweersbui toe. Waarschijnlijk gaan niet veel plaatsen met buien te maken krijgen. Er staat morgen ook niet al te veel wind: meest zwak of matig uit het zuidoosten. ’s Middags kan aan de kust de wind van zee gaan waaien, waardoor het binnen korte tijd enkele graden kan afkoelen.

Zaterdag in het oosten buien

Zaterdag vallen er vooral in het oosten een aantal buien. In de vroege ochtend kunnen er al stevige buien vallen die snel Duitsland intrekken. Bij de buien kan een klap onweer voorkomen. Achter de buien breekt de zon weer door en kan de temperatuur oplopen naar zo’n 22 graden in het westen en 24 of misschien 25 graden in het oosten van het land. ’s Middags, wanneer het koufront over het land trekt, is het in het oosten net warm genoeg om een paar buien te laten ontstaan, mogelijk opnieuw met onweer.

In het westen van het land lijkt het zaterdag dus best aardig weer te worden. Als je buiten wat wilt doen, is het raadzaam om de beelden van de neerslagradar in de gaten te houden. Ook de buien in het oosten zijn ’s middags lokaal van karakter, dus ook daar valt lang niet overal een bui!

Zondag de beste dag

Zondag is het vaak droog. Lokaal kan een spatje regen vallen, maar felle buien worden niet meer verwacht. Zon en wolken wisselen elkaar af en de temperatuur komt uit op ongeveer 20 graden. In delen van Brabant en Limburg wordt het ietsjes warmer. Van het hele pinksterweekend lijkt zondag de beste dag te worden wat betreft weerbeeld. Het is wel een stuk koeler dan in de voorgaande dagen, maar de temperatuur ligt nog altijd iets boven de normale waarde voor de tijd van het jaar. De wind is veelal matig, 3 of 4 Bft, en waait uit het westen. Ideaal weer voor bijvoorbeeld een fietstocht of een dagje watersporten.

Maandag opnieuw enkele buien

Maandag neemt de kans op buien weer toe. De dag start droog met ruimte voor de zon, maar in de ochtend bereikt een zwakke storing het westen van het land. De bewolking neemt toe en soms valt er een bui of wat regen. ’s Middags zijn er droge perioden en schijnt er af en toe een waterig zonnetje, pas in de avond bereikt een actiever gebied met buiige regen ons land. Ook maandag is het niet koud met middagtemperaturen rond 20 graden.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button