KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zommerknollenactie Stichting Suze & Plantenasiel Epe

Zwolle – Met hulp van Plantenasiel Epe bied Stichting Suze zomerknollen aan. Prachtige Dahlia’s, Pioenrozen, Calla- en Gladiolenknollen. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat rechtstreeks naar Stichting Suze.
De knollen zijn te bestellen tot 24 april op de website van Plantenasiel Epe www.plantenasielepe.com en op zaterdag 7 mei 2022 op te halen aan de Cleyndertstraat 48 in Zwolle tussen 10-16 uur (Breecamp/Stadshagen). Geef bij het bestellen dus aan dat de knollen in Zwolle opgehaald moeten worden, zo komt de opbrengst ten goede van de Stichting

Over de Stichting

Stichting Suze zet zich in de eerste plaats in voor de naamgever van de stichting, Suze. Door Suze’s beperkingen is er veel zorg en zijn er dure hulpmiddelen nodig, die helaas niet altijd of maar gedeeltelijk worden vergoed.
De grootste kostenpost is hierbij de rolstoelbus.  Stichting Suze heeft deze bus, dankzij een geweldig aanbod, kunnen leasen, maar om de bus te laten rijden, is er maandelijks een flink bedrag nodig.
Suze (2018) is het zesde kindje van Patrick en Hanneke van Ommen. Hanneke omschrijft Suze als hun wonderkindje, omdat haar komst eigenlijk medisch onmogelijk was na kankerbehandelingen bij Patrick. Tijdens de zwangerschap bleek Suze langzaam te groeien en ontstonden er zorgen over haar gezondheid.
Maar er waren niet alleen zorgen rondom Suze, ook Patrick moest opnieuw de strijd aan gaan tegen kanker.
Suze bleek een zeer zeldzame genafwijking, AGO2, te hebben, waardoor ze 24 uur per dag hulp nodig heeft. Iets wat haar ouders met alle liefde doen. Zo krijgt ze sondevoeding, heeft ze last van reflux en kan ze niet zitten, rollen of lopen. De zorg rondom Suze brengt ook veel financiële stress, omdat een groot deel van de zorg die ze nodig heeft, niet wordt vergoed.
Van daaruit ontstond het idee voor Stichting Suze. Om niet alleen Suze en haar gezin te ondersteunen, maar ook andere jonge gezinnen die voor dezelfde moeilijkheden staan een hart onder de riem te steken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button