Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zomeractiviteiten Stadkamer: Street art, stoepkrijtwedstrijd, tafelgasten en zomerlezen

Zwolle – Je hoeft je deze zomer niet te vervelen! Stadkamer heeft een leuk en inspirerend zomerprogramma met: Street Art, Tafelgasten en zomerlezen. Kom jij ook?

Info over de activiteiten

Street art

De zomer, juli en augustus staat bij Stadkamer in het teken van straatkunst. Van de beroemde Zwolse straatkabouter tot botanisch stoepkrijten. Je hebt de stad nog nooit zo bekeken. De stadkamer neemt je mee op pad in de stad langs de meest bijzondere graffiti werken, organiseren workshops waarmee jij jouw eigen straat kan omtoveren tot een heuse buitengalerie en ze geven straatkunstenaars een podium om de ontwikkeling van straatkunst te illustreren. Elke dinsdagavond organiseren ze een wandeling en op woensdag- en vrijdagmiddag is er een kinderactiviteit. In augustus hebben ze een bijzondere expositie over het begin van Graffiti in Zwolle in de jaren 80. Stefan Alberts exposeert zijn werk en dat van anderen dat van 1981 tot 1992 is gemaakt.

Grote Stadstoepkrijtwedstrijd

De grote stadstoepkrijtwedstrijd is inmiddels gestart en kinderen tot en met 12 jaar kunnen tot 1 augustus meedoen! Maak je eigen straatkunst met stoepkrijt. Laat je vader of moeder de foto op Instagram plaatsen met de hashtag #stadstoepkrijt @stadkamerzwolle, of plaats zelf een foto van jouw kunstwerk! Inspiratie opdoen? Bij Stadkamer in Zuid, Aalanden en Stadshagen vind je mooie kunstwerken van examenkandidaten ArtEZ. Ook geven ze workshops kunstkrijten, botanisch stoepkrijten en citydrawing.

Info Stadstoepkrijtwedstrijd

Tafelgasten – oprechte gesprekken over grote en kleine dingen

Ook start de Stadkamer deze zomer met Tafelgasten! Bepaal je eigen thema, groot of klein voor jong of oud. Jij bedenkt het, wij helpen je! Een gesprek met gasten die jij zelf kiest, en zonder publiek. Elke keer een andere tafelheer- of dame die het onderwerp bepaalt. De stadkamer helpt je om de tafelgasten te benaderen en het onderwerp goed voor het voetlicht te krijgen. Op een laagdrempelige en spontane manier kunnen zo diverse onderwerpen aan bod komen over passies, interesses en actuele ontwikkelingen.

Zomerlezen

De Stadkamer zou niet Stadkamer zijn als ze geen aandacht zouden hebben voor boeken en lezen. Kinderen kunnen deze zomer weer meedoen aan zomerlezen. Veel kinderen hebben een lijstje aangeleverd met favoriete boeken en kunnen hun tasje vol boeken binnenkort ophalen. Op onze social media geeft de Stadkamer weer diverse tips. Lekker lezen deze zomer!

Meer info Zomerlezen

Gerelateerde artikelen

Back to top button