KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum wacht flinke kluif bij DETO

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij DETO in Vriezenveen. Ze weet maar al te goed dat het daar altijd bijzonder lastig voetballen is. Berkum heeft heel wat goed te maken na de gênante nederlaag in de laatste competitiewedstrijd, maar datzelfde geldt voor DETO dat zijn knappe opmars in de 4e Divisie D vorige week gestuit zag.

“Het was afgelopen zaterdag absoluut niet goed bij ons,” weet Berkum-middenvelder en -verdediger Björn Bakker. “We hebben bovendien óók wat goed te maken na ons bekerverlies tegen DETO. Het wordt tijd dat we daar nu eens winnen, dan kunnen we er nog wat moois van maken, maar het zal het zeker niet gemakkelijk worden.”

Dramatische start

DETO startte dit seizoen vrij dramatisch: de formatie van trainer Mark Looms eindigde in de eerste periode als 13e. In die fase verloor DETO ook met 2-0 bij Berkum, al moet daarbij worden aangetekend dat de bezoekers toen zeker niet de mindere waren. Na een aantal duels volgde een wederopstanding, met een vierde plek in de tweede periode als beloning. En ook na de winterstop deed DETO het goed. Daar kan Berkum van meepraten, want de Zwollenaren werden in februari op eigen terrein door DETO met 1-2 uitgeschakeld in de strijd om de Districtsbeker.

Vorige week kregen de Tukkers echter twee dompers. Op dinsdagavond werd DETO met 1-3 uit het bekertoernooi gekegeld door Excelsior ’31. En afgelopen zaterdag gingen de Vriezenveners met 2-0 onderuit bij AZSV. DETO trad daar aan met een door blessures en schorsingen gedecimeerd team, dat bovendien te ongeïnspireerd begon. Dat brak ze direct op, want al in de tweede minuut nam AZSV de leiding. Na 20 minuten verdubbelde de thuisclub de voorsprong, toen DETO slecht verdedigde bij een hoekschop. Daar kon DETO maar weinig tegenover stellen en de Tukkers mochten volgens eigen zeggen blij zijn dat het daarna bij 2-0 bleef.

Bloedneus

Ook Berkum kijkt niet bepaald tevreden terug op de verrichtingen van vorige week. De ploeg van trainer Eduard Lindeboom had een fraaie serie neergezet.  Met twee remises en vier overwinningen, liepen de Zwollenaren in eigen huis tegen Be Quick 1887 toen tegen een bloedneus op. Berkum liet geen moment ook maar een schim zien van de vorm in de voorgaande weken. Ook mocht ze niet mopperen dat het de eerste helft zonder schade doorkwam. Na een uur kwam Be Quick, dat nota bene in de gevarenzone van de 4e Divisie D bivakkeert, verdiend op 0-1 en vlak voor het slot scoorden de Groningers voor de tweede keer. Berkum-coach Lindeboom was dan ook zwaar teleurgesteld en liet weten dat het voortaan héél anders zou moeten.

Berkum staat ondanks die nederlaag nog steeds op de vijfde plaats en kan zelfs verder opstomen, maar de Zwolse ploeg weet dat ze het bij DETO altijd zwaar hebben. De Tukkers, nu nummer acht op de ranglijst, hebben bovendien de hoger geklasseerde teams nog steeds in zicht en zullen dat niet voor de tweede achtereenvolgende week uit handen willen geven.

De wedstrijd DETO-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Semih Kiremit, die op Sportpark ’t Midden aan de Schout Doddestraat 48 in Vriezenveen om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button