Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zo vierde Zwolle Koningsdag 2020

Zwolle – Koningsdag in Zwolle, het was dit jaar allemaal net even anders. Maar de dag startte goed.

Om kwart voor tien klonk het prachtige geluid van de Peperbus klokken over de stad. Niet alleen in Zwolle maar in Heel Nederland luidden de kerkklokken. De vlaggen hingen toen bij veel Zwolse huizen al in top. Bij de Peperbus was de vlag zelfs eigenhandig door burgemeester Peter Snijders gehesen. Een felicitatie vanuit Zwolle voor de Koning. En dat was natuurlijk ook het Wilhelmus dat om 10 uur vanuit de straten in Zwolle klonk.

Tja en wat doe je dan op zo’n Koningsdag waar het advies thuis blijven is. Een tompouce ophalen want dat is gezellig voor bij de koffie. Wel even wat geduld, want de rijen waren lang en de voorraden beperkt.
En voor de kinderen was het buitenspelen en toch een heel klein beetje kleedjesmarkt. Ook veel volwassenen bleven bij huis en maakten er een mooie ‘woningsdag’ van.

Foto © RTV Focus Zwolle

Voor wie toch naar buiten wilde zocht zijn vertier bijvoorbeeld op het water. Op de gracht van Zwolle was het filevaren met de vele boten. In de IJssel en de Vecht werd er veel gevist. En op de fietspaden rondom Zwolle al niet veel anders. Ook hier was het druk. Het Engelse Werk was voor velen een fijne picknickplek.

Druk maar veel mensen hielden zich toch aan de anderhalve meter afstand regel, voor zover dat kon.

Gerelateerde artikelen

Back to top button