AssendorpBinnenstadNieuws uit ZwolleVoorpaginaWindesheimWipstrikZwolle-Zuid

Zo vier je Koningsdag in Zwolle!

Video © Mathijs Schlaman

Zwolle – Koningsdag begon regenachtig. Het mocht de pret niet drukken. Zo werd in dorp Windesheim de vlag gehesen door wethouder Michiel van Willigen. Trok er een bonte optocht door Zwolle-Zuid en werden er op veel plekken de traditionele kleedjesmarkten gehouden.

Op het middaguur werd de nationale driekleur in top gehesen in de binnenstad onder toeziend oog van burgemeester Henk Jan Meijer.

Koningsdag was ook de dag waarop iedereen weer een duik kon nemen in het Openluchtbad. Kinderen vermaakten zich onder meer in Park Eekhout, het Ter Pelkwijkpark en op het Assendorperplein. Het oudere publiek kon genieten van een drankje in de Zwolse binnenstad of op een bootje op de stadsgracht.

Foto’s © Peter Denekamp

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button