BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zo gaat het nieuwe Weezenlanden-Noord eruitzien

Nijhuis Bouw en Explorius presenteren uitwerking van stedenbouwkundig plan

Zwolle – Aannemer Nijhuis Bouw en Explorius Vastgoedontwikkeling gaan het woningbouwproject aan de Schuurmanstraat en de Wiecherlinkstraat ontwikkelen. Op dit moment staan er nog flatjes op deze locatie. Die worden in fases gesloopt vanaf 2021. Daarna start de bouw.

500 woningen

Het gepresenteerde plan bestaat uit ca. 500 woningen. Hiervan zijn 230 sociale huurwoningen ten behoeve van Openbaar Belang. Voor het overige bestaan de woningen uit een mix van koop en (duurdere) huur. Het parkeren door bewoners en bezoekers gebeurt in een (half) verdiepte parkeergarage. Dat betekent dat er geen auto’s meer op het maaiveld geparkeerd worden.

Sfeerimpressies ©Nijhuis

Groen

Het plan van Nijhuis Bouw en Explorius is ruim en groen opgezet met aandacht voor water. Zo is er ruimte om elkaar actief te ontmoeten. Daarvoor wordt een aantal voorzieningen in de openbare ruimte voor spelen en ontmoeten gecreëerd. Ook worden commerciële voorzieningen zoals mogelijk een koffie corner of kinderopvang aan de wijk toegevoegd.

Huidige bewoners

In het plan wordt rekening gehouden met de huidige bewoners doordat de mogelijkheid wordt geboden terug te keren en de overlast tijdens de realisatie zoveel mogelijk wordt beperkt. Nijhuis Bouw en Explorius hebben een plan gepresenteerd dat ruimschoots voldoet aan de wensen van Openbaar Belang en van de gemeente Zwolle. Tegenover het provinciehuis wordt de komende 10 jaar gewerkt aan de realisatie van een inclusieve woonwijk waar iedereen kan wonen en die past bij Zwolle. Naar verwachting zal de sloop van de eerste flats plaatsvinden in 2021.

Het ontwerp is gemaakt door Barcode architects, op basis van stedenbouwkundig plan van bureau Urhahn. De openbare ruimte is ontworpen door Karres en Brands. Bouwinvest is de beoogd afnemer van de vrije sector huurwoningen.

Openbaar Belang is een Zwolse woningcorporatie met ruim 2600 kwalitatieve en betaalbare woningen voor mensen met een lager inkomen. Persoonlijke aandacht voor huurders, oog voor elkaar, focus op samen. Dat is waar Openbaar Belang voor staat en wat haar zo eigen maakt. De rol en verantwoordelijkheid van Openbaar Belang ligt op het gebied van huurders en woningzoekenden met speciale woonbehoeften. Daar kan de woningcorporatie het verschil maken. ‘Het begint tenslotte allemaal met wonen.’
Nijhuis Bouw en Explorius zijn familie van elkaar: Nijhuis is een gerenommeerde ontwikkelaar en bouwer van woningen. Explorius is haar uit de band springende zusterorganisatie, steeds op zoek naar ontwikkeling, innovatie en een nieuwe werkelijkheid. We werken graag samen in projecten waarin we elkaar versterken.
Back to top button