SportVoetbal

Berkum voor revanche naar DETO

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij DETO Twenterand en zal daar moeten knokken voor eerherstel, nadat de voorgaande competitiewedstrijden teleurstellend zijn verlopen voor de Zwollenaren.

“Het wordt een belangrijke wedstrijd voor ons om aansluiting bij de middenmoot te krijgen. Als we daar geen resultaat halen komen we in de problemen,” weet Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Vorige week speelden we met afstand onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Zaterdag moet het dus anders, maar dat weten we allemaal en ik verwacht dat er dan een heel ander Berkum te zien is.”

Nacompetitie

DETO speelde lang in de top van het amateurvoetbal, maar zakte daarna terug en de Tukkers hadden vier jaar nodig om uit de 1e Klasse te ontsnappen. Afgelopen seizoen was het eindelijk zo ver, al had het team van trainer Jos van der Veen daar wél de nacompetitie voor nodig. De start in de Hoofdklasse B was echter moeizaam, want DETO eindigde in de eerste periode onderaan met drie punten uit 10 duels.

In de tweede periode leek het lek echter boven. Eerst werd de streekderby bij directe concurrent SVZW met 1-3 gewonnen en daarna leverde DETO een geweldige prestatie door ACV, dat toen koploper was, op een 4-2 nederlaag te trakteren. Afgelopen zaterdag ging het echter weer mis voor de Twentse ploeg, want toen bleek DUNO te sterk en ging DETO met een 3-1 nederlaag naar huis. In die wedstrijd miste de thuisploeg nogal wat vaste krachten maar DETO bleek niet in staat om daarvan te profiteren. Nadat er al een DUNO-goal was afgekeurd werd het na 20 minuten 1-0 en nog vóór rust verdubbelde de dominante thuisploeg de marge. Vlak na rust kwam DETO via Kevin Aman op 2-1 en volgden kansen op de gelijkmaker. Die werden echter niet verzilverd en na een uurtje kreeg DUNO de controle terug. Toen 10 minuten voor het slot de 3-1 viel was het pleit voor de Tukkers beslecht.

Niet op dreef

Berkum startte dit seizoen redelijk maar is de laatste weken niet op dreef, want na de 4-2 winst tegen Flevo Boys verloor de formatie van trainer Raymond Schuurman de volgende twee competitieduels. Na een 2-1 nederlaag bij ‘topper’ Excelsior ‘31 volgde afgelopen week in eigen huis een nogal ontluisterend 0-3 verlies tegen SDC Putten. De Veluwenaren speelden met een compact verdedigingsblok, waar Berkum geen vat op kreeg, en ontregelden de Zwolse defensie met messcherpe counters. Vóór rust bleef de schade nog beperkt tot 0-1, maar in de tweede helft voerden de slim spelende bezoekers de score op. Berkum had wel balbezit maar wist daar maar weinig kansen uit te halen en leverde dan ook verdiend drie dure punten in.

Berkum maakte daardoor een smak van liefst vier plaatsen op de ranglijst van de Hoofdklasse B, waar de Zwollenaren nu met een 12e stek nog maar nét boven de gevarenzone staan. DETO staat nog twee plaatsen lager, dus voor beide ploegen is het zaak vóór de winterstop punten te gaan pakken.

De wedstrijd DETO-Twenterand wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn, die op Sportpark Het Midden aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen om 14.45 uur af zal laten trappen.