112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zevende ongeluk in anderhalf jaar tijd op kruising Gouverneurlaan – Oldeneelallee

Door: © Peter Denekamp

Zwolle – Een vrouw is zaterdagmiddag omstreeks kwart voor één gewond geraakt op de kruising Oldeneelallee met de Gouverneurlaan in Zwolle-Zuid. De vrouw reed met haar twee kinderen op een scooter op de Oldeneelallee toen ze een botsing met een auto op de Gouverneurlaan niet meer kon voorkomen.

De ambulancedienst heeft zich ter plaatse over de kinderen ontfermd en hun lichte verwondingen behandeld.  De vrouw moest voor verdere controle en behandeling per ambulance naar het Isala Ziekenhuis worden overgebracht. De scooter raakte zwaar beschadigd. De auto kon ondanks de schade de weg zelfstandig vervolgen. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Niet de eerste keer

“Het is niet de eerste keer dat op deze kruising fietsers of bromfietsers gewond raken”, zegt Francisco Luijk, “ik woon hier nu anderhalf jaar en kijk vanuit huis op de kruising. De buren weten dat ik militair verpleegkundige bij Defensie ben. Het is al de zesde of zevende keer dat ze me erbij roepen om eerste hulp te verlenen bij een ongeluk op deze plek”.

Situatie aangekaart bij gemeente

Zijn buurvrouw Hanane Ramdani is zichtbaar geschokt. Ze vertelt dat ze ruim anderhalf jaar geleden deze gevaarlijke situatie al aangekaart heeft bij de gemeente Zwolle. “We hebben meerdere keren een gesprek gehad met de gemeente nadat De Stentor een artikel over deze gevaarlijke weg heeft geschreven. Vorig jaar ergens in november kregen we een email van de gemeente dat ze niets aan de verkeerssituatie gaan doen omdat het dan schijnveiligheid zou creëren”.

Nu ook nog een ongeluk met kinderen, dat maakt het helemaal erg. Het wachten is op de eerste dode hier op straat. Buurtbewoners

Op moment dat politieagenten de laatste brokstukken van de straat rapen schudden de bewoners van de Gouverneurlaan met onbegrip hun hoofd. In koor klinkt het  “Nu ook nog een ongeluk met kinderen, dat maakt het helemaal erg. Het wachten is op de eerste dode hier op straat”.

 

 

Plaats op de kaart bij benadering:

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button