Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapSportVoetbalVoorpagina

Zesenveertigste schoolvoetbaltoernooi Zwolle

Zwolle – Woensdag 9 maart 2016 is de aftrap van het schoolvoetbaltoernooi. SportService Zwolle organiseert deze voor de zesenveertigste keer. Dit jaar in samenwerking met voetbalverenigingen: HTC, WVF, CSV’28, ZAC, Zwolsche Boys en Be Quick’28. In totaal zijn er 310 teams van 55 scholen die allemaal strijden om mee te mogen doen aan de finale op woensdag 13 april 2016 in het stadion van PEC Zwolle.

Schoolvoetbaltoernooi

SportService Zwolle organiseert dit schooljaar in samenwerking met voetbalverenigingen HTC, WVF, CSV’28, ZAC, Zwolsche Boys en Be Quick’28 het schoolvoetbaltoernooi. Het toernooi is voor de groepen 5/6 en 7/8 van de basisschool. Vanaf woensdag 9 maart starten de wijkgerichte voorrondes. Samen met ZAC/ Zwolse Boys is om 13:20 uur de aftrap in Zwolle Zuid. Woensdag 16 maart is het toernooi bij HTC. Woensdag 23 maart speelt groep 5/6 bij WVF en groep 7/8 bij CSV’28 en op woensdag 30 maart is de laatste voorronde bij Be Quick ’28.

Finale

Per wijkvoorronde gaan de twee beste teams per categorie, groep 5/6 jongens en meisjes en groep 7/8 jongens en meisjes, door naar de finale. Deze finale wordt gespeeld op woensdag 13 april en start met groep 5/6 en later op de middag spelen de teams van de groepen 7 en 8 in het PEC Zwolle stadion. Voor alle deelnemers een dag om nooit te vergeten. De winnaars van deze finale mogen dan mee doen aan de landelijke competitie schoolvoetbal. Wordt één van deze teams weer Nederlands kampioen, evenals het jongensteam groep 7/8 van de Vlieger in 2015?

svt1

Gerelateerde artikelen

Back to top button