Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Zes 3D printers voor JenaXL, Greijdanus en Meander

Techniektalent.nu heeft in samenwerking met het Platform Techniek Werkt zes printers aangeschaft voor een onderwijspilot 3D printen in de regio Zwolle.

Woensdag 22 april kregen docenten van drie scholen voor voortgezet onderwijs, JenaXL, Greijdanus College en het Meander een korte instructie van een leraar in het Deltion College over het werken met deze zeer gebruikersvriendelijke printers.

Deze printers worden de komende weken ingezet in verschillende lessituaties op de pilotscholen om na te gaan of ze het onderwijs op een originele manier kunnen verrijken. Mogelijk kan met een 3D printer de slag bij Waterloo nog boeiender worden gemaakt of de stelling van Pythagoras beter worden uitgelegd.

De docenten uit het voortgezet onderwijs dragen hun kennis en ervaringen weer over aan een basisschool, zodat ook via die invalshoek waardevolle ideeën worden verzameld voor een landelijk uit te rollen lesbrief van Techniektalent.nu over 3D printen.

We printen tegenwoordig delen van een mensenschedel, gereedschap in het Internationale Ruimtestation en kunnen via een aantal eenvoudige handelingen ook ons eigen brilmontuur ontwerpen en maken. Volgens deskundigen zal het niet lang meer duren of een 3D printer is in ons huis net zo gewoon als een televisietoestel of magnetron. Met de wetenschap dat deze technologie ons leven revolutionair kan veranderen, vindt Techniektalent.nu het nu tijd om hier in het onderwijs volop aandacht aan te besteden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button