Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zelfgekweekte komkommers van Zone.College naar Voedselbank

Zwolle – Studenten Teelt & Technologie van het Zone.college Zwolle brengen wekelijks zelfgekweekte komkommers naar de Voedselbank in Zwolle.

Deze maandag vertrok er op de fiets weer een groep 3de-jaars studenten met een krat met zelfgekweekte komkommers om deze te doneren aan de Voedselbank in Zwolle. De studenten telen deze komkommers een aantal weken per jaar als opdracht vanuit de mbo opleiding Teelt & Technologie en produceren er zo’n 80 per week. Maar wat doe je met deze hoeveelheid komkommers elke week? Het is ondenkbaar dat deze in de prullenbak belanden. “Vanuit het oogpunt van goed burgerschap en duurzaamheid is het niet meer dan logisch dat onze jongens deze donatie doen”, aldus Bertus Boer docent Teelt en technologie. Dit is de filosofie die we vanuit ons onderwijs willen uitdragen.

Foto’s ©Matthijs van Os

Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os

De studenten van de opleiding Teelt en technologie leren telen in de kassen op school. Tijdens de opleiding volgen studenten cursussen en praktijktrainingen waarbij ze ervaring opdoen in kassen, hallen of in de buitenlucht. Om zich voor te bereiden voor een beroep in de Groen sector.

Zone.College
Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os

Gerelateerde artikelen

Back to top button