Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Video – Zeevaartopleidingen Zwolle verrijkt met nieuwe zeevaartsimulatoren

Zwolle – Twee full mission brugsimulatoren en tien desktop brugsimulatoren sieren het nieuw ingerichte simulatorcentrum van STC Hanze Maritiem op de campus van het Deltion College. De afgelopen maand heeft de firma Kongsberg Digital uit Noorwegen hier in opdracht van STC Group uit Rotterdam de nieuwste zeevaartsimulatoren geïnstalleerd. Deze ‘bruggen’ vormen voor mbo-studenten letterlijk een brug tussen de theorie en het échte varen. Op maandag 12 maart werd het vernieuwde simulatorcentrum officieel geopend.

Realistische projectie

’t Is het neusje van de zalm qua opleidingsmateriaal; de weergave is nóg realistischer, de functionaliteiten nog échter. De twee full mission bridgesimulatoren zijn vrijwel identiek aan een echte brug op een schip. Studenten leren in een veilige omgeving navigeren, manoeuvreren, veiligheid managen maar ook samenwerken en communiceren. Via een groot geprojecteerde realistische omgeving hebben studenten het gevoel letterlijk aan boord te staan. Varen in een konvooi met een tanker op een ruige zee of een containerschip de drukke haven van Sjanghai binnen laten lopen; studenten maken kennis met allerlei situaties en de software wordt wereldwijd door de zeevaartbranche gebruikt.

Onder de naam STC Hanze Maritiem geven Deltion en de STC Group sinds 2013 de opleidingen Zeevaart in Zwolle vorm. CvB-lid Astrid Kee van STC Group in Rotterdam ziet het nieuwe simulatorcentrum als een kroon op de samenwerking.

Gerelateerde artikelen

Back to top button