112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Update & Video – Brandmeester voor brand Arcadia woonzorgcentrum Hogekampsweg

Zwolle  – Er is brand uitgebroken bij Driezorg Woonzorgcentrum Arcadia aan de Hogekampsweg in Zwolle. De brand is ontstaan even na 13.00 uur vanmiddag tussen de achtste en de tiende verdieping. De brand is inmiddels onder controle.  Er zijn vier bewoners overgebracht naar het Isala voor controle.

UPDATE 15.26

Familieleden van de bewoners van de Arcadiaflat kunnen voor informatie terecht bij de Stilohal aan de van Wevelinkhovenstraat. Ook kunnen zij bellen met het Servicepunt van Driezorg. Telefoonnummer 038-2001100.


UPDATE 15.10 De Veiligheidsrregio IJsselland heeft het sein brandmeester gegeven. Vier bewoners zijn voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.


UPDATE 13.30 De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt en heeft zojuist de brand opgeschaald naar een zeer grote brand.

Foto: ©Rick Westerink Fotografie

Op dit moment worden alle bewoners uit het pand weggehaald. De straat is afgezet.


Foto: ©Rick Westerink Fotografie

UPDATE 13.45

Burgemeester Henk Jan Meijer is op de locatie aanwezig. Er is van buitenaf geen rook of vuur te zien. De hulpdiensten komen echt overal vandaan. Zo zijn er zelfs hulpdiensten uit Drenthe aanwezig op de brandlocatie.


UPDATE 14.05

Iets na tweeën werd door de Veiligheidsregio IJsselland gemeld dat de brand onder controle is. De bewoners zijn overgebracht naar Wijz locatie de Terp. Dit is een losstaand gebouw voor het woonzorgcentrum.

UPDATE 14.27 uur

Nog steeds zijn er veel ambulances onderweg naar de brandlocatie.

 

Foto: ©Rick Westerink Fotografie

 

Foto: ©Rick Westerink Fotografie

Gerelateerde artikelen

Back to top button