112 nieuwsNieuws uit Zwolle

Zeer grote brand bij PreZero op Hessenpoort

Update: 07:30 – Zwolle – Bij een bedrijf aan Steinfurtstraat op industrieterrein de Hessenpoort in Zwolle is vanmorgen rond 04.00 uur een zeer grote brand uitgebroken.

Het gaat om een zeer grote uitslaande brand bij afvalverwerkingsbedrijf PreZero Recycling Nederland B.V. De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand Grip1. Bij het bedrijf waar de brand is ontstaan, wordt plastic afval verwerkt. De brand woedt in de ruimte waar een grote sorteermachine staat. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er mensen aan het werk in het bedrijf. Zij konden op tijd naar buiten komen.

Bij de brand is sprake van flinke rookontwikkeling. De rook trekt over de A28 ter hoogte van de Hessenpoort richting Hasselt en Genemuiden en Kampen. Op de A28 zijn snelheidsbeperkende maatregelen ingevoerd. De Veiligheidsregio IJsselland adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Meetploegen houden de rookontwikkeling in de gaten en medewerkers van Rijkswaterstaat zijn ter plaatse voor het geval er wegen afgesloten moeten worden.

De brandweer is met veel eenheden ter plaatse en is druk bezig met bluswerkzaamheden. De politie heeft het gebied ruim afgezet. De zijwanden van het pand staan inmiddels op instorten. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio verwacht dat het (na)blussen nog enige tijd zal duren.

Vanwege de brand konden de bussen van RRReis niet rijden. De stalling van het bedrijf ligt naast het pand waar de brand is waardoor de bussen niet konden uitrijden. Inmiddels kunnen de bussen weer uit de stalling en zal het busverkeer weer worden opgestart.

Update: 06:45 – Zwolle – Bij een bedrijf aan Steinfurtstraat op industrieterrein de Hessenpoort in Zwolle is vanmorgen rond 04.00 uur een zeer grote brand uitgebroken. Het gaat om een zeer grote uitslaande brand bij afvalverwerkingsbedrijf PreZero Recycling Nederland B.V. De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand Grip1. Bij het bedrijf waar de brand is ontstaan, wordt plastic afval verwerkt.

De brand woedt in de ruimte waar een grote sorteermachine staat. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er mensen aan het werk in het bedrijf. Zij konden op tijd naar buiten komen. Bij de brand is sprake van flinke rookontwikkeling.

De rook trekt over de A28 ter hoogte van de Hessenpoort richting Hasselt en Genemuiden en Kampen. De Veiligheidsregio IJsselland adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Meetploegen houden de rookontwikkeling in de gaten en medewerkers van Rijkswaterstaat zijn ter plaatse voor het geval er wegen afgesloten moeten worden.

De brandweer is met veel eenheden ter plaatse en is druk bezig met bluswerkzaamheden. De politie heeft het gebied ruim afgezet. De zijwanden van het pand staan inmiddels op instorten.

Later meer..

Update: 06:15 uur – Zwolle – Bij een bedrijf aan Steinfurtstraat op industrieterrein de Hessenpoort in Zwolle is vanmorgen een zeer grote brand uitgebroken. Het gaat om een zeer grote uitslaande brand bij afvalverwerkingsbedrijf PreZero Recycling Nederland B.V. Er is heel snel opgeschaald naar GRIP 1 zeer grote brand. Bij het bedrijf waar de brand is ontstaan, wordt plastic afval verwerkt.

Bij de brand is sprake van flinke rookontwikkeling. De rook trekt over de Rijksweg A28 ter hoogte van de Hessenpoort. De Veiligheidsregio IJsselland adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

De zijwanden van het pand staan inmiddels op instorten. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er mensen aan het werk in het bedrijf. Zij konden op tijd naar buiten komen. De brandweer is met veel eenheden ter plaatse en is druk bezig met bluswerkzaamheden. De politie heeft het gebied ruim afgezet.

Later meer..

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button