EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zaterdagnacht wordt de Blalobrug op zijn definitieve plek gehesen

In de nacht van 24 op 25 oktober a.s. wordt de Blalobrug op zijn definitieve plek geplaatst. Op dit moment ligt de brug nog op een terrein op industrieterrein Voorst langs het Kamperpad, waar hij is opgebouwd en wordt afgewerkt. Zaterdag 24 oktober vanaf ongeveer 22.30 uur start aannemer Reef Infra met het inrijden van de brug naar haar eindbestemming over de Blaloweg. Zodra de laatste trein uit Kampen rond 01.30 uur ‘s nachts is gepasseerd wordt de brug definitief op haar plek gepositioneerd.

Geïnteresseerden die de plaatsing van de brug willen bijwonen, zijn van harte welkom op de locatie. Speciaal voor hen wordt een tribune geplaatst, deze komt te staan bij de oprit richting brug, aan de zijde van het Kamperpad. Bezoekers kunnen het beste op de fiets komen. Zij kunnen de locatie bereiken via de Wilhelminastraat – Kamperweg. Wie toch met de auto wil komen, kan de locatie bereiken via de IJsselallee – Blaloweg – Grote Voort. Auto’s kunnen geparkeerd worden aan de Grote Voort. Rondom de locatie zijn verkeersregelaars aanwezig. Mensen die de plaatsing liever thuis bekijken, kunnen het volgen via de webcam van Reef Infra

Live Webcam

De plaatsing

Tussen 22.30 en 23.30 uur is het meest interessante gedeelte van de plaatsing te zien. De brug wordt op de voorbouwlocatie naast het Kamperpad speciaal verrijdbare karretjes voor zwaar transport geplaatst en naar de Blaloweg gereden tot vlak voor de spoorbrug van de Kamperlijn. Zodra de laatste trein uit Kampen rond 01.30 uur ’s nachts is gepasseerd, wordt de Blalobrug verder gereden en op de landhoofden geplaatst.

De genoemde tijden zijn bij benadering. Daarnaast is plaatsing van de brug afhankelijk van de weersomstandigheden. Geïnteresseerden kunnen voor het laatste nieuws het Twitteraccount (@gemeente_Zwolle) en www.zwolle.nl in de gaten houden.

Blaloweg tijdelijk minder toegankelijk

Om het plaatsen van de brug mogelijk te maken wordt de Blaloweg tussen het kruispunt met de Hasselterweg en de Rieteweg op zaterdag 24 oktober vanaf 20.00 uur afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Zondagochtend om 08.00 uur is de weg weer volledig toegankelijk.

De brug

De Blalobrug wordt een nieuwe hoofdfietsverbinding naar de binnenstad voor fietsers uit Westenholte, Stadshagen en Kampen. Fietsers die richting bedrijventerrein Voorst moeten, kunnen nog steeds gebruik maken van de oorspronkelijke fietsoversteek over de Blaloweg. De nieuwe fietsbrug is in totaal 51 meter lang en 7,5 meter breed. Het heeft een fietspad in twee-richtingen. De brug weegt 120 ton en is 7 meter hoog.

Na plaatsing volgen nog enkele afrondingswerkzaamheden waarna de brug, als alles volgens planning verloopt, in december in gebruik genomen kan worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button