112 nieuwsNieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Zaterdag verkeersmaatregelen centrum en Ceintuurbaan i.v.m. ‘De Ster van Zwolle’

De 55e editie van het wielerevenement ‘De Ster van Zwolle’ vindt op zaterdag 28 februari  aanstaande plaats. Om dit evenement in goede banen te leiden zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. De maatregelen zijn tussen 13.00 en 18.00 uur van kracht en hebben betrekking op de Ceintuurbaan ter hoogte van Isala, gevestigd aan de oostelijke stadsring.

De verkeersmaatregelen zijn tijdens het wielerevenement ‘De Ster van Zwolle’ voor automobilisten aangegeven door middel van verkeersborden.

Binnenstad

Op zaterdag 28 februari 2015 om 12.00 uur wordt het startschot op het Grote Kerkplein gelost. De wielerploeg rijdt via de Sassenstraat – Sassenpoort – Groot Wezenland – Luttenbergstraat – Wethouder Alferinkweg – Leo Majorlaan – Ceintuurbaan. Op de Ceintuurbaan is de officiële start om via de Oldeneelallee – Wijheseweg Zwolle te verlaten. Verkeer ondervindt hiervan kortdurend oponthoud.

Ceintuurbaan

Tussen 13.00 en 14.00 uur passeert de wielerploeg de Ceintuurbaan, komend vanaf de N35 richting Hasselt. De wielerrenners rijden via de Ceintuurbaan – Oude Meppelerweg – Kranenburgweg de stad uit. Verkeer op en richting Ceintuurbaan ondervindt hiervan een kort moment van oponthoud. Nadat de wielerploeg Zwolle gepasseerd heeft, wordt de Ceintuurbaan ter hoogte van de Oldeneelallee afgesloten voor het verkeer om circa 13.30 uur. Het gaat hierbij om de rijrichting naar de A28. De rijrichting van A28 naar Heinoseweg/N35 blijft toegankelijk.

N35

Verkeer op de N35 vanuit Wijthmen, Dalfsen, Heino en Raalte richting de A28 wordt tussen 13.30 en 18.00 uur omgeleid via de Oldeneelallee – IJsselallee.

 

Finish

De finish is dit jaar voor de eerste keer aan de Ceintuurbaan, tussen de Dokter Spanjaardweg en de Dokter Van Heesweg. Dat is recht voor Isala. De wielerploeg komt vanuit Zalk naar Zwolle om via de Spoolderbergweg – IJsselallee – Oldeneelallee – Ceintuurbaan te finishen. De verwachte aankomsttijd is tussen 16.00 en 17.00 uur. Op het moment dat de wielrenners de finish bereiken wordt het verkeer in de omgeving voor korte duur opgehouden. De kruisingen op Ceintuurbaan blijven toegankelijk. Hier zijn verkeersregelaars aanwezig.

 

Isala

Isala blijft bereikbaar. Verkeer vanaf de A28 behoudt doorgang over de Ceintuurbaan naar de Dokter van Heesweg en de Dokter Spanjaardweg. Verkeer vanaf de N35 wordt via de Oldeneelallee, Marsweg, Leo Majorlaan omgeleid naar de Dokter Spanjaardweg.

 

Vanwege de veiligheid wordt op de Dokter van Thienenweg – Dokter van Heesweg een eenrichtingsverkeer ingesteld ter hoogte van de parkeergarage van Isala. Verkeer dat de parkeergarage van Isala wil verlaten tussen 14.00 en 17.00 uur wordt verzocht te rijden via de Dokter van Heesweg naar de Ceintuurbaan.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button