Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zaterdag onthulling regenboogloper

Zwolle – De zwolse regenboogloper wordt voor het eerst belopen op de dag dat de Zwolse Love Boat door de Amsterdamse grachten vaart, tijdens de gaypride. Op zaterdag 6 augustus om 09.30 uur wordt dit kleurige pad door wethouder Jan Brink geopend.

De tot standkoming van de loper is een coproductie tussen COC , the Love Boat en twee raadsleden, Claudia van Bruggen en Patti Wolthof, die met het indienen van een motie het initiatief tot de regenboogloper namen.

Uitkijken

De loper is geen zebrapad. Voetgangers die via de regenboogloper willen oversteken moeten dus goed uitkijken, automobilisten en (brom)fietsers hoeven geen voorrang te verlenen.

Acceptatie

In Zwolle mag iedereen zijn wie hij is. Om dit uit te dragen en aandacht te vragen voor de acceptatie van homoseksualiteit, transgenders en biseksualiteit ondersteunde het college de motie van D66 en PvdA die dit regenboogpad mogelijk maakt.

Daarnaast zet het gemeentebestuur zich in voor gelijkheid, onder andere binnen het onderwijs, en vindt het belangrijk om mee te doen aan het feest van saamhorigheid en tolerantie tussen homo’s en hetero’s. Om die reden vaart wethouder Jan Brink mee op de Love Boat.

Regenboogvlag

Ook in Zwolle gaat deze dag niet ongemerkt voorbij, naast het onthullen van de regenboogloper, wappert op 6 augustus aanstaande de regenboogvlag op verschillende plekken in de stad, waaronder aan de Peperbus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button