SportVoetbalVoorpagina

ZAC winterkampioen: ,,Onze doelstelling verandert niet”

Auteur: Giuseppe Rigano

Zwolle – ZAC kan terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft. Na elf duels staat de club uit Zwolle-Zuid bovenaan de ranglijst in de derde klasse C. ZAC heeft één punt meer en een duel minder gespeeld dan buurman en eerste achtervolger Zwolsche Boys. Trainer John Beijen is content met de prestaties van zijn ploeg: ,,We doen het prima. Als team en individueel ontwikkelen we ons goed.”

Dat ZAC als koploper de winterstop inging, is een verrassing. ,,Onze doelstelling was een plek bij de eerste vijf. En hoewel we het prima doen, blijft dat ook zo”, aldus Beijen. ,,Ik vind het wel jammer dat we de winterstop zijn ingegaan met een nederlaag (1-2 tegen Hatto Heim, red.). Dat is een smetje op het prima seizoen dat we draaien. Iedere ploeg heeft wel eens een mindere fase.” Van de laatste drie duels, verloor ZAC er twee. ,,Maar het goede gevoel blijft overheersen”.

Concurrentie in de top van de ranglijst is er, behalve van Zwolsche Boys, ook van BAS van SV Rouveen. Beijen: ,,Volgende week starten we met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. We spelen wat zaaltoernooien en gaan op trainingskamp naar Duitsland.” Op 19 januari hervat ZAC de competitie met een uitwedstrijd tegen BAS. ,,We hebben een fitte groep en staan er goed voor. Enkel Tom Hendriks en Bram Pool ontbreken in de selectie. We hopen dat Pool snel fit wordt en na de winterstop weer in actie kan komen.”

Beijen, die eerder als hoofdcoach voor de groep stond bij Zwolsche Boys en WVF, is bezig aan zijn tweede seizoen bij ZAC. In de zomer van 2017 nam hij het stokje over van Egbert Kragt. Club en trainer zijn met elkaar in gesprek over een verlenging van de succesvolle samenwerking. ,,De intentie is om met elkaar door te gaan. Ik werd benaderd met de vraag: Zou je zelf bij de club willen blijven? Dat vind ik een mooie insteek.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button