112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zaak ‘Handgranaat bij Café Zwolle’ vanavond in Opsporing Verzocht NPO 3

Nederland – In het landelijke TV-programma Opsporing Verzocht wordt vanavond aandacht besteed aan de zaak over de handgranaat bij Café Bruut in Zwolle. Het programma wordt vanavond uitgezonden op NPO 3.

Direct na het acht uur journaal is het programma eerst live te zien om 20.25 uur op NPO Start.  Iets later dan normaal, om 22.10 uur,  is het programma met presentatrice Anniko van Santen  ook live te zien op NPO 3.


De politie in Zwolle is dringend op zoek naar mensen die iets gezien hebben wat te maken kan hebben met het aangetroffen explosief op de voordeur van een horecagelegenheid aan de Voorstraat. De granaat werd op woensdagmorgen 10 oktober rond 9 uur ontdekt. Hierop werd direct opgeschaald door de politie en andere hulpdiensten en werd een groot gedeelte van de omgeving afgezet. Aan het einde van de ochtend werd het explosief verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst en werd de omgeving weer vrijgegeven.

Granaat aan voordeur Café Bruut – Foto: © Peter Denekamp

Bewakingsbeelden

Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de persoon de granaat heeft geplaatst is vastgelegd door bewakingscamera’s(zie foto). Het gaat om een donker gekleed manspersoon op een donkere fiets die rond 01:30 uur vanuit de Grote Markt naar de Voorstraat fietste en daarna is weggefietst in de richting van de Kamperstraat. Mensen die deze persoon gezien menen te hebben of menen hem te herkennen van de foto, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Zwolle. Ook andere informatie die te maken kan hebben met dit incident is van harte welkom. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844 of het tipformulier van de politie. Wilt u anoniem informatie delen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Foto: © Politie Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button