Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Yildirim stapt op uit fractie Swollwacht na uitlatingen over Turks-Nederlandse kwestie

Zwolle – Fractielid Cemal Yildirim stapt per direct op uit de fractie van Swollwacht. Dit naar aanleiding van zijn eerdere uitspraken op Facebook over de actie van het kabinet na aanleiding van de rel rondom Turkije.

William Dogger, fractievoorzitter van Swollwacht, sprak de gemeenteraad maandagavond toe: “Namens de heer Yildirim kan ik u mededelen dat hij veel spijt heeft van dit bericht en dat hij geschrokken is van de vele reacties die zijn bericht heeft opgeroepen. Dit was nooit zijn bedoeling geweest.

Ik wil daarbij benadrukken dat de heer Yildirim dit Facebookbericht heeft geplaatst als privé-persoon, niet als politicus, niet namens Swollwacht en niet als gemeenteraadslid van de gemeente Zwolle.”

Gemeenteraadslid Cemal Yildirim kwam maandagmiddag in opspraak, door een eerder door hem geplaatst Facebookbericht n.a.v. de Turks-Nederlandse kwestie. Zo zette hij op Facebook dat Nederland ‘een koekje van eigen deeg kreeg’ en dat ‘Nederland het verdiende’. Die uitspraken zorgden voor veel commotie.

In overleg met de fractie en het bestuur van Swollwacht, heeft de heer Yildirim besloten om per direct zijn functie als gemeenteraadslid neer te leggen. De griffie heeft inmiddels zijn ontslagbrief ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button