RadioRadio gemistYes, We Have No Mountains

Yes, We have NO mountains, gemist 2020-03-11

Iedere woensdagavond presenteert onze eigen Jan Turkenburg live vanuit zijn huiskamer in Zwolle, het programma “Yes, we have NO mountains”. Dit wordt tegelijkertijd uitgezonden op Radio Focus en Sheena’s Jungle Room . Dat is één van de drie thema-kanalen van het wereldwijd bekende Amerikaanse radiostation WFMU. In dit uur draait Jan muziek uit de rijke rock-en pophistorie van Nederland. Geniet dus van bands als Gruppo Sportivo, Brainbox, Earth and Fire en nog veel meer.

De show is uiteraard in het Engels en het bijzondere van WFMU is dat je hier live kunt mee chatten en zien hoe Jan de playlist aanvult, met details als jaartal en albums. Na de uitzending zijn alle tracks afzonderlijk aan te klikken. De show begint dan enkele seconden vóór dat nummer te spelen. Ook kunnen na afloop reacties achtergelaten worden. Jan leest ze allemaal.

Vanavond klinkt de show iets anders dan u gewend bent. WFMU is namelijk volledig afhankelijk van de steun van luisteraars, dus naast een groot aantal “leden” zoals wij dat in Nederland zouden noemen bij een omroeporganisatie, houdt het station ook een jaarlijkse “Fundraising Marathon” waarbij er tevens allerlei prijzen zijn te winnen.

Vandaag is bijna alle muziek van Zwolse bodem: Blues Dimension, Scope, De Vopo’s, De Sp aties, Bertolf, Opgezwolle, Pee Dee, The Stacey Cats, De Fabriek en meer!

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button