Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Stratenmakers: “Van Karnebeektunnel in de loop van de middag weer open”

Zwolle – Na bijna twee maanden van afsluiting en omleidingen is het eindelijk zover: de Van Karnebeektunnel in Zwolle gaat weer open voor fietsers en voetgangers. Als alles volgens plan verloopt, kunnen zij vanaf het begin van de middag weer gebruikmaken van deze belangrijke verbinding tussen Zwolle-Zuid en het centrum.

Asfalt, verlichting, bestrating

De tunnel was voor fietsers en voetgangers sinds 24 juli gesloten voor groot onderhoud, waarbij onder andere het asfalt, de verlichting en de bestrating werden vernieuwd. Aanvankelijk zou de tunnel op 1 september weer opengaan, maar dat werd later uitgesteld tot 17 oktober. De stratenmakers zijn nu bezig met de laatste werkzaamheden rondom de verkeersheuvel bij de tunnel: “We doen ons best, een paar laatste tegels erin en dan denken we aan het eind van de ochtend, begin van de middag dat de tunnel weer open gaat”, vertellen de stratenmakers.

Afstappen op de Hoge Spoorbrug

De heropening van de tunnel is goed nieuws voor de fietsers en voetgangers die nu nog over de Hoge Spoorbrug moeten om naar het centrum te komen. Niet alleen fietsend over de steile brug maar op een gegeven moment moest er zelfs worden afgestapt. De oude brug uit 1883 was niet berekend op de grote hoeveelheid verkeer die er sinds de afsluiting van de tunnel overheen ging. De brug maakt door de vele fietsers veel lawaai en sommige schroeven van de houten vloerdelen raakten los. ProRail stelde daarom een verbod in om over de brug te fietsen. Dat werd afstappen dus.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button