Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Zwolle doet het licht uit!

Zwolle – Met een evenement op zaterdag 25 maart aanstaande op het Grote Kerkplein en allerlei activiteiten vooraf viert Zwolle Earth Hour 2017. Door om 20.30 uur de lampen van de Peperbus, de Grote Kerk en het Stadhuis voor één uur te doven staan we stil bij de Aarde. Deze internationale actie van het Wereld Natuur Fonds bestaat al vele jaren en wordt steeds grootser ‘gevierd’.

Alles in het donker

Verenigingen, organisaties en inwoners worden uitgedaagd een activiteit met het thema licht – donker te organiseren of een reeds bestaande activiteit om te buigen naar dit thema. Dit kan op 25 maart zelf, maar ook in de dagen eraan voorafgaand. Er is een nachtwandeling van Natuurmonumenten, een fotowedstrijd en er zijn creatieve lessen voor kinderen op verschillende basisscholen. Ook een Bootcamp met fakkels staat op de planning. Kijk voor actuele informatie op de Facebook-pagina van Earth Hour Zwolle.

Loop mee tijdens de lichtjeswandeling

Hou jij van wandelen in het donker? Een heerlijke wandeling door de stad Zwolle met veel lichtjes & gezelschap? Loop dan mee met de lichtjeswandeling op 25 maart in Zwolle!
Vanuit de Wipstrik, Diezerpoort en Assendorp zullen vanaf 19:45 u fakkeldragers een wandeling begeleiden naar het Grote Kerkplein. De exacte startplekken zijn te lezen op de Facebook-pagina van Earth Hour Zwolle en ‘Lichtjeswandeling Zwolle’. Zorg dat je een lichtje meeneemt en loop samen met je buurtgenoten mee met de lichtjeswandeling op 25 maart!

Het Grote Kerkplein

Wethouder Filip van As doet, samen met de Zwolse Nachtburgemeester Jeroen van Doornik, op 25 maart om 20.30 uur het licht uit. De verlichting van de Peperbus, de Grote Kerk, het Stadhuis en de horeca rondom het plein gaat uit. Naast de lichtjeswandelingen zijn er vuurkorven, muziek, een sterrentelescoop en diverse hapjes en drankjes. Op het Stadhuis worden prachtige beelden geprojecteerd. Kortom: een boel gezelligheid!

Organisatie

De organisatie ligt in handen van Zwolle in Transitie, Arnold Messelink en Organisatiemeester, Frances Meester. Met medewerking van de provincie Overijssel, de gemeente Zwolle, de Partij voor Cultuur, Show Design en tientallen enthousiaste medestanders.

Meer informatie:Facebook-pagina Earth Hour Zwolle: www.facebook.com/earthhourzwolle
Website: www.jijenoverijssel.nl/earthhour

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button