EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

WW-uitkeringen in Regio Zwolle nemen licht toe in juli; toename vraag zorg- en technisch personeel

Zwolle – In de maand juli stijgen de WW-uitkeringen in de drie regio’s van Overijssel en Gelderland Noord licht. Een oorzaak is de toename vanuit het onderwijs, waar contracten voor de zomer aflopen. Na een sterke toename aan het begin van de coronacrisis neemt het aantal WW-uitkeringen vanuit de horeca juist af.

WW-uitkeringen in Regio Zwolle nemen licht toe in juli

Eind juli 2020 verstrekte UWV 7.673 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een toename van 0,9% (+71 uitkeringen). Dat is iets meer dan de landelijk toename van 0,1%. De stijging in Regio Zwolle komt vooral door een gebruikelijke toename vanuit het onderwijs. Tijdelijke contracten in het onderwijs lopen vaak af voor de zomervakantie. Vanuit de horeca neemt het aantal WW-uitkeringen nu juist af, na een sterke toename in de eerste maanden van de coronacrisis. Dit komt doordat horecagelegenheden deels weer open zijn. Wel ligt het aantal WW-uitkeringen vanuit deze sector duidelijk hoger dan voor de coronacrisis.
Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen hoger. De stijging in Regio Zwolle is 22,9%, oftewel 1.432 uitkeringen. Deze toename is kleiner dan de landelijke stijging het afgelopen jaar (+28,6%).

Ondanks corona nog kansen op werk

Ondanks de grote impact van de coronacrisis op de arbeidsmarkt, zijn er nog steeds beroepen met goede kansen op werk. Bijvoorbeeld in de industrie, bouw en zorg, drie sectoren die sterk vertegenwoordigd zijn in Overijssel en Gelderland Noord.

Technische- en zorgberoepen zijn kansrijk

De kansen op werk kunnen overigens wel sterk verschillen tussen deelsectoren en zelfs tussen bedrijven. Uit het UWV rapport ‘Kansrijke en minder kansrijke beroepen’ blijkt onder andere dat verschillende technische- en zorgberoepen kansrijk zijn. Zo blijft er vraag naar technisch geschoolde vakmensen, bijvoorbeeld naar monteurs zonnepanelen door de energietransitie. In de zorg was er al voor de coronacrisis sprake van grote personeelstekorten, met name aan gediplomeerde verzorgenden IG en verschillende verpleegkundigen. De komende tijd blijft er veel behoefte aan deze zorgprofessionals. Maar ook hele andere beroepen bieden momenteel kansen op werk, zoals hovenier. Vacatures voor dit beroep waren de laatste jaren al moeilijk te vervullen. Daarbij komt de toegenomen vraag vanuit particulieren, doordat mensen sinds de uitbraak van het coronavirus veel meer thuis zijn. Dit kan overigens wel een tijdelijk effect zijn, wat wegvalt wanneer de recessie langer aanhoudt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button