Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Danique Noordman van PEC maakt transfer naar Ajax Vrouwen

Zwolle – PEC Zwolle Vrouwen-speelster Danique Noordman vertrekt naar Ajax. De aanvallende middenveldster, die in 2021 op 17-jarige leeftijd een driejarige verbintenis tekende in Zwolle, wordt getransfereerd naar Ajax.

Noordman zette haar eerste stappen op het voetbalveld bij VV Vilsteren, waarna de speelster op 9-jarige leeftijd de overstap maakte naar SV Dalfsen waar ze tussen de jongens al snel opviel. Niet alleen PEC Zwolle zag de kwaliteiten van Noordman, ook de KNVB kreeg de balvaardige speelster op de radar. Noordman doorliep alle nationale jeugdelftallen. Haar debuut in het eerste elftal van PEC Zwolle Vrouwen kon dan ook niet op zich laten wachten.

60 optredens

De inmiddels 19-jarige Noordman kwam in drie seizoenen tot maar liefst 60 optredens. Slechts driemaal begon ze niet vanaf de aftrap. In die periode kwam de speelster tot acht doelpunten.

Manager PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman, over het vertrek van het talent: ,,Voor Danique is dit een prachtige beloning voor haar harde werken de afgelopen jaren. Ze heeft zich eerst bij amateurverenigingen en later bij ons in de O14 en O16, heel sterk ontwikkeld. Het is niet voor niets dat we Danique destijds voor langere tijd hebben vastgelegd. Nu maakt zij een mooie transfer en houden wij daar een prachtige transfersom aan over. Het geeft maar weer eens aan dat er ook in het vrouwenvoetbal steeds vaker transfers worden gemaakt en daar ook steeds serieuzere bedragen voor worden betaald. Voor de club is het extra mooi dat niet alleen talentvolle mannen zoals Thomas van den Belt, Thomas Beelen en Rav van den Berg, maar ook talentvolle vrouwen een ontwikkeling doormaken waar speelster en club de vruchten van plukken. Ik wil Danique heel veel succes wensen en bedank haar voor haar inzet de afgelopen jaren.”

Kansen

Danique Noordman: ,,Ik ben allereerst PEC Zwolle heel erg dankbaar voor de kansen die mij geboden zijn. Na mijn overstap vanuit Dalfsen heb ik hier onder professionele begeleiding de stappen gezet waar ik als klein meisje al van droomde. Nu komt er een volgende droom uit met mijn transfer naar Ajax. Ik wil mijn trainers waar ik al die jaren mee heb gewerkt, teamgenoten en supporters bedanken en wens de club het allerbeste toe.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button