SportVoetbal

WVF wint in stadsderby van Be Quick’28

Zwolle – Het was heerlijk nazomeren vanmiddag op sportpark de Weide Steen, waar vanmiddag de stadsderby WVF-Be Quick’28 op het programma stond. Grote man vanmiddag bij de thuisclub was Martijn Ruijsch, inmiddels aanbeland in de herfst van zijn carriere, maar vanmiddag dartelend als een jong veulentje had hij met een assist en een doelpunt een groot aandeel in de verdiende overwinning van WVF. Martijn werd dan ook terecht uitverkozen tot man van de wedstrijd.

WVF schoot uit de startblokken en had in de eerste minuut al op voorsprong kunnen komen. Niet veel later schoot Hessel Berends een indraaiende voorzet van Jabir Mazouz en verlengd door Martijn Ruijsch voorlangs en schoot Max goudbeek na een prachtige pass van Paul van Dijk over het doel van de gasten. Be Quick’28 had het moeilijk in deze fase, mocht tot aan de middenlijn opbouwen waarna het werd opgejaagd door de thuisclub om vervolgens in de omschakeling gevaarlijk te worden en dat zorgde in de 27e minuut voor de 1-0.

In de omschakeling was het Martijn Ruijsch die met een prima pass Hessel Berends wegstuurde, Hessel omspeelde een verdediger van Be quick’28 en scoorde vrij voor doelman Malanda beheerst de openingstreffer. Lang kon WVF hier echter niet van genieten, want drie minuten later was het alweer gelijk. Uit een hoekschop kopte de volledig vrijstaande Winkeler binnen en zette daarmee zijn ploeg op 1-1. WVF raakte hiervan niet in paniek en bleef loeren op fouten van de tegenstander en om in de omschakeling toe te kunnen slaan. Dat lukte vijf minuten voor rust.

Ditmaal was het Martijn Ruijsch die wederom in een omschakelmoment profiteerde van mistasten van Admiraal en daarmee vrije doorgang kreeg naar het doel van Be Quick’28 en beheerst scoorde 2-1. Op slag van rust werd Max goudbeek nog onderuit gehaald, maar scheidsrechter O’Neill zag hier geen overtreding in en gaf geel voor een schwalbe en voorkwam Bas Koenen met een goede ingreep de gelijkmaker.

Na rust drong Be Quick’28 meer aan maar gevaarlijk werd het niet. De verdediging van WVF stond goed en het had in Mike te Wiele een betrouwbare sluitpost. Ruben Meijer kreeg de kans om de voorsprong te vergroten maar zag zijn inzet op de paal belanden. Aan de andere kant zag Admiraal zijn schot uit een hoekschop ternauwernood door Mike te Wiele gestopt. Na weer een uitbraak van WVF ging Martijn Ruijsch in de zestien maar ook hierin zag de scheidsrechter geen strafschop.

Ruim tien minuten voor tijd moest Be Quick’28 met 10 man verder. Aarten, al in bezit van geel maakte een stevige overtreding op Michel Koning en kon met twee keer geel vertrekken. Mike te Wiel ranselde nog een hard schot van Winkeler uit zijn doel en in blessuretijd wist WVF de voorsprong nog te vergroten. Lucas Velner werd goed weggestuurd en werd in de zestien onderuit gehaald en ditmaal wees scheidsrechter O’Neill wel naar de stip.

Invaller Niek Mulder voltrok het vonnis en zorgde voor de 3-1 overwinning. Een verdiende overwinning van de thuisclub, waarin het vooral slimmer was dan Be Quick’28, dat daarmee puntloos blijft. WVF staat na 3 wedstrijden op 6 punten en kan dan ook met veel vertrouwen de bus instappen voor de uitwedstrijd tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde Vroomhoopse Boys.

WVF-Be Quick’28 3-1(rust 2-1)

27. Hessel Berends 1-0, 30 Winkeler 1-1, 40. Martijn Ruijsch 2-1, 90+3 Niek Mulder(pen.) 3-0

WVF: te Wiele, Bezembinder, van Dijk, Zweers, Koning, Meijer, Koenen, Ruijsch(Mulder), Mazouz(90+2 Lieben), Goudbeek, Berends(62 Velner)

Be Quick’28: Malanda, Pot, Admiraal, Nijboer, Rada(72 Duiker), Winkeler, Yilmaz, Fillet, Aarten, Oorburg(83 Uitslag), Francken.

Verslag: Dick Noordman

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button