SportVoetbal

WVF wint enerverende stadsderby

Zwolle – Zaterdagmiddag stond de stadsderby Be Quick ’28-WVF op het programma. Spelen tegen stadgenoten ligt WVF dit seizoen wel. Na eerder te hebben gewonnen van SVI, won het vandaag ook verdiend van Be Quick ’28. De wedstrijd begon met een minuut stilte i.v.m. met het plotseling overlijden van Dick Jalink. Het was geen grootse wedstrijd, daarvoor werden er aan beide kanten teveel fouten gemaakt, maar het was zeker enerverend.

Vanaf de aftrap kwam de wedstrijd meteen op gang, zeker in de eerste 10 minuten waren er voor beide ploegen kansen om de score te openen. De eerste kans was voor de thuisclub waar van der Vegt zijn inzet knap gekeerd worden door Mike te Wiele. Het antwoord van WVF kwam snel want nog geen minuut later verrichtte Malanda twee uitstekende reddingen op schoten van Jari Bezembinder en Clint Kruisweg. Kort daarna was het Yilmaz die goed wegdraaide en zijn schot naast het doel van WVF zag belanden en even later was het Winkeler die een voorzet van Admiraal niet in het doel wist te glijden.

In het vervolg van de eerste helft kreeg WVF meer controle over de wedstrijd en bleef het gevaarlijk in de omschakeling via en benutte het de snelheid van Hessel Berends en de aanvallende middenvelder Willem Bel goed. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong. Jabir Mazouz speelde zich goed vrij op rechts en zijn voorzet werd door Hessel Berends binnengekopt 0-1.
Vlak voor rust had Be Quick ’28 Nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Bemboom zag zijn inzet op de buitenkant van de paal belanden.

In de rust wisselde de thuisclub twee spelers en ging het aanvallender spelen. Maar de door Be Quick’28 zo geroemde aanval werd keurig in bedwang gehouden door de verdediging van WVF. Aan de andere kant kreeg WVF meer ruimte en bleef het gevaarlijk in de omschakeling. Na een uur spelen had het zelfs op 0-2 kunnen komen. Het was Jabir Mazouz die goed druk zette, waardoor Jari Bezembinder een vrije doortocht kreeg, maar zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. Be Quick bleef de aanval zoeken maar deed dit vaak te voorspelbaar waardoor het niet echt gevaarlijk werd. Dat Bleef WVF wel in de omschakeling waar het goed gebruik maakte van de snelheid van Hessel Berends en Willem Bel.

Zo kreeg het nog een grote kans nadat Hessel Berends Willem Bel over links wegstuurde en redde doelman Malanda knap op diens voorzet. In de slotfase kreeg Willem Bel zijn tweede gele kaart en moest WVF met 10 man verder. Be Quick ’28 drong nog verder aan maar WVF hield stand en wist in blessuretijd de zege veilig te stellen. Het was de ingevallen Brent Mellema die na een prima pass van Kristian Bril alleen op het doel van Be Quick ’28 mocht afgaan en beheerst scoorde 0-2. Een verdiende overwinning van WVF in deze enerverende stadsderby. Voetballen binnen de stadsgrenzen ligt de ploeg uit Westenholte wel, het haalde immers alle punten in Zwolle. Een mooie uitdaging om daar de eerstvolgende wedstrijd in Oldenzaal tegen de Esch verandering in te brengen en de punten mee te nemen naar Zwolle.

Be Quick ’28-WVF 0-2 (rust 0-1)