SportVoetbal

WVF verliest tamme stadsderby van Berkum

Zwolle – Onder zomerse temperaturen, er werd zelfs tweemaal een drinkpauze ingelast, werd vanmiddag de derby tussen Berkum en WVF op sportpark de Vegtlust in Berkum gespeeld. Van vechtlust was echter geen sprake. Berkum was al druk bezig met de nacompetitie en WVF was vorige week al gedegradeerd.

Beide ploegen begonnen wat aftastend aan de wedstrijd, Berkum had weliswaar meer balbezit, kreeg enkele kansjes maar de verdediging van WVF stond goed vanmiddag en ook doelman Mike te Wiele verrichte de nodige reddingen. WVF leunde achterover en probeerde met de lange bal en de snelheid van Ricardo Kuijer gevaar te stichten. Zo werd een lange pass van Romano Luhukay ten onrechte afgefloten.

Ricardo Kuijer stond weliswaar buitenspel maar liet de bal aan Martijn Ruysch die absoluut geen buitenspel stond en daardoor werd een goede kans voor WVF om zeep geholpen. Aan de andere kant redde Mike te Wiele met een knappe reflex, ook op de daaropvolgende corner redde Mike te Wiele op een inzet van Bacuna. Na ruim 27 minuten kwam Marc van der Meulen bij Berkum in de ploeg voor Wellenberg. Deze invaller speelde voor de rust een belangrijke rol voor de thuisclub. Eerst miste hijgeheel vrijstaand voor doelman Mike te Wiele een dot van een kans, maar liet zich in de 40e minuut na licht contact met Jesse Betaze, wel heel makkelijk vallen.

Scheidsrechter Beltman vond het, hoewel hij Jesse Betaze niet bestrafte met een gele kaart, voldoende voor een strafschop. Mac van der Meulen voltrok zelf het vonnis 1-0. Even later werd Martijn Ruysch na weer een goede lange de diepte ingestuurd en was het Lemmens die ten koste van een overtreding een vrije doorgang naar het doel van Berkum voorkwam. Een doorgebroken speler dus, die met rood bestraft had moeten worden, maar in dit geval was scheidsrechter Beltman wel heel coulant en mochten Berkum en Lemmens blij zijn dat dit slechts met geel werd bestraft.

Na de rust eenzelfde spelbeeld al wilde Berkum snel de wedstrijd definitief in het slot gooien. Het zocht nadrukkelijker de aanval, kreeg ook kansen, maar de spitsen hadden het vizier niet op scherp staan en Mike te Wiele was met een aantal goede reddingen een sta in de weg voor de thuisclub. Ondertussen werd duidelijk dat koploper Nunspeet achterstond en dat Berkum dus nog wel degelijk kans maakte op de titel. Dat laatste werkte eerder verlammend dan motiverend voor Berkum.

WVF zette meer druk naar voren, stuurde Jesse Betaze naar het front, kreeg enkele goede kansen, liet zelfs de verdediging van Berkum wankelen, maar wist niet te scoren. En daar ligt nu juist het probleem voor de ploeg uit Westenholte. Voorin mist het een killer iemand die een bal vast kan houden en het duel aan kan gaan. Toch wist Berkum in blessuretijd de voorsprong te verdubbelen. Na een mooie aktie van Bacuna was het invaller Kok die scoorde en daarmee voor de 2-0 eindstand zorgde.

Het wordt spannend op de laatste speeldag in deze Eerste Klasse. Zo staat Berkum nog maar een punt achter op Nunspeet en Go Ahead Kampen en dus nog kans op het kampioenschap. Dat was aan het spel in deze wedstrijd niet te zien. Maar behalve het weer is er ook niets zo veranderlijk als in het voetbal. Voor WVF volgt nog een thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys, voordat de ploeg zich kan gaan opmaken voor de Tweede Klasse. Dit zal met veel eigen jeugd moeten gebeuren. Maar wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en naast het weer is er niets zo veranderlijk als in het voetbal. Met een goede instelling kan het maar zo omslaan en kan de weg omhoog worden ingezet.

BERKUM-WVF-2-0 (rust1-0)

41. Marc van der Meulen 1-0 (pen), 90+3 Kok 2-0

Geel: Berkum, Lemmens

Scheidsrechter: G.J. Beltman

Toeschouwers: 300

BERKUM: van Hoof, Huisman, Lemmens(54 Potkamp), Kanseyo, Hoolsema, Wellenberg(27 Marc van der Meulen), Kooke(75 Kok), Bacuna, Muis, Chris van der Meulen

WVF: Mike te Wiele, Dion Reijnen, Jorben Nieuwenhuis, Jesse Betaze, Romano Luhukay(83 Karwan Mehrabi), Rob Meijerink, Sander Bolt(78 Niels Goedegebuur), Richard Bouwmeester, Kristian Bril(63 Hiro Gnanapragassam), Martijn Ruysch, Ricardo Kuijer

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button