Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

WVF tegen Berkum, een wedstrijd met twee gezichten en Berkum als winnaar: 2-3

Circa 500 toeschouwers bezochten vanmiddag de inhaalwedstrijd WVF tegen stadgenoot Berkum.
Scheidsrechter van Munster was de leidsman bij deze derby. De wedstrijd kende een snel uit de startblokken schietend WVF. De eerste de beste aanval over links kwam via Bas Bouwhuis en de voorzet van Richard Bouwmeester en een mistastende Mathijs Bouwhuis op het hoofd van Muti die de snelle voorsprong liet aantekenen Berkum leek wat aangeslagen en het eerste wapenfeit van hen was een vrije trap van Muis. Richard Bouwmeester lobte kort daarna de bal maar net over het doel van de bezoekers. Mike kon zij klasse bewijzen met enkele goede reddingen op schoten van Berkum.
Een goede combinatie waarbij Peter van de Streek controleerde en paste op Muti werd helaas afgefloten op buitenspel. De wedstrijd kwam geleidelijk meer in evenwicht maar WVF leek doortastender met name in de omschakeling. Opnieuw Bas Bouwhuis en Richard Bouwmeester waren de basis voor de tweede treffer van WVF. Een uitglijdende Huisman gaf Ricardo Kuyer de gelegenheid om door te gaan en af te drukken in de verre hoek: 2-0 binnen 30 minuten. Berkum bracht al direct daarna een wissel in de vorm van Bacuna voor Lemmens. Mike trad kordaat op na een misverstand tussen Jeroen Kinket en Jorben Nieuwenhuis. Ricardo besloot een goede uitval met een slap schot.Een scrimmage voor het doel van WVF leverde opnieuw Mike te Wiel als winnaar op. Bas Bouwhuis gaf nog een prachtige pass op Muti die goed controleerde en goed inschoot maar helaas rakelings over het doel. De zelfde Bas onderscheidde zich vlak voor rust. Hij ontving de bal, controleerde prima maar in plaats voor eigen succes te gaan paste hij de bal op Muti maar de bal werd onderschept. Ruist derhalve 2-0.

Het viel op dat Berkum al voltallig op het veld stond voor WVF en het arbitrale trio verschenen voor de tweede helft. De intenties bleken direct daarna. Berkum startte overdonderend. Het speelde in hoog tempo en kwam nu wel tot goede combinaties. WVF leek van slag en was niet bij machte om zelf te controleren en rust in het spel te brengen. Rob Meijerink werd vanmiddag node gemist in die fase. Met name het slordige balverlies en het grossieren in foute passes beloofden niet veel goeds. Al in de 52e minuut leidde balverlies en snelle overname de eerste tegentreffer in via Youp Kok, die van dichtbij Mike passeerde. Berkum ging door en door de druk bleef WVF onrustig en slordig. Jeroen Kinket schoot de bal weg maar niet voldoende. De daaruit volgende voorzet werd opnieuw door Kok, nu met het hoofd, in de gelijkmaker omgezet met nog een half uur te spelen. Dion Reijnen kreeg geel maar nam zeker het voortouw om te trachten de bakens te verzetten. Muti werd gewisseld voor Jari Bezembinder en Romano Luhukay kwam voor Ricardo Kuyer. De wissels hadden niet het beoogde effect. Berkum hield de overhand en betere kansen. Het werd echter opnieuw geholpen door de thuisclub via balverlies. Bacuna profiteerde en schoot de 2-3 tegen de touwen. Jesse Betaze schoof daarna regelmatig door naar voren. Karwan Mehrabi loste Jeroen Kinket nog af. Jammer was het dat Kok van Berkum enkele malen theatraal trachtte een WVF speler een kaart te bezorgen. Het paste niet in de sfeer van de wedstrijd. Jesse Betaze paste nog goed op Peter van de Streek maar die werd van de bal gelopen. Berkum met 3 punten goede zaken in de 2e periode en WVF met een kater(tje?) achterlatend. De winterstop is aan de orde en dan de bezinning op de 2e seizoenshelft. Er dienen dan meer punten gepakt te worden dan de 12 die er nu zijn behaald om niet in een lastig pakket te geraken. Goede dagen iedereen.

Bert Kamerman

Karakteristieken:
Scheidsrechter : dhr van Munster
toeschouwers: 500
Scoreverloop: 1e 1-0 Muhittin Yükselen, 27e 2-0 Kuyer, 52e 2-1 Kok, 60e 2-2 Kok, 76e 2-3 Bacuna

Kaarten:
Geel: Reijnen en te Wiele (WVF)

WVF: te Wiele, Kinket (81 Mehrabi) Reijnen, Betaze, Nieuwenhuis, Bolt, Bouwmeester, Bouwhuis, Kuyer (67 Luhukay), Muhittin (67 Bezembinder) , van de Streek

Berkum: Bouwhuis, Huisman, Lemmens (31 Bacuna), Kanseyo, Hoolsema, Wellenberg, Kok, M. vd meulen, C. vd Meulen, Kooke, Muis.

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren