Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal | WVF schiet weinig op met verdiend punt bij Sparta Enschede: 1-1

Zwolle / Enschede – De wedstrijd bij Sparta stond in het teken van het “moeten”. Er diende een overwinning te worden behaald om een goed vertrekpunt voor de resterende wedstrijden te realiseren. Freddy Smit had dezelfde verdediging laten staan die het vorige week goed had gedaan met Romano Luhukay op de linksback positie. Verder was er een basisplaats voor Kristian Bril.

Sparta trachtte direct druk te zetten en begon voortvarend. Hun aanvallende bedoelingen werden aanvankelijk in de kiem gesmoord maar resulteerden toch al in de 14r minuut in de 1-0 voorsprong via Danny Reinders die laag en hard inschoot. Dit terwijl de wedstrijd net in evenwicht leek te zijn. Kort daarna al de wissel Peter van de Streek voor de aangeslagen Muttihin Yukselen . Dat kon er nog wel bij met de uitgedunde selectie. Toch gaf WVF direct blijk voor een resultaat te willen strijden.

Er kwamen goede kansen met name uit een corner van Richard Bouwmeester die net niet werd omgezet in de gelijkmaker. Romano kwam goed door over links en zijn voorzet bereikte Kristian Bril maar die wist zijn voet niet voldoende tegen de bal te krijgen om te scoren. Rob Meijerink werd gestuit binnen de zestien maar daarin zag scheidsrechter Maneschijn geen strafschop. Kristian Bril kopte kort voor rust over het doel na opnieuw een prima aanval over rechts. Het was voor de weinige supporters en uiteraard de spelers zelf om moedeloos van te worden.

Na de rust in eerste instantie een kans voor Sparta maar Jeroen Kinket redde resoluut. Het spelpeil was niet best maar er werd hard gestreden door beide ploegen. Romano en Kristian leken de dupe te worden en raakten licht aangeslagen. WVF trachtte te forceren en het was Sparta dat al snel 2 nieuwe spelers bracht. Richard Bouwmeester had last van zijn enkel en voor hem kwam Sander Bolt.

Direct daarna dan de meer dan verdiende gelijkmaker. Rob Meijerink had het overzicht en scoorde met zijn specialiteit de lange bal over de keeper!! Een beauty ! Er resteerden nog ongeveer 20 minuten en de ploeg geloofde er in. Sander Bolt vuurde naast na een combinatie met Oeter van de Streek. Een vrije trap van Rob Meijerink vloog rakelings over de kruising. Sparta kon daar maar weinig tegenover stellen. Cornelisse schoot naast het doel van Mike te Wiele. Bolt kreeg de enige gele kaart deze middag wegens aanmerkingen. Een voorzet van Sparta bracht nog enig gevaar.

De overwinning leek er nog sneaky te komen toen de keeper van Sparta uit een voorzet de bal liet vallen maar Dion Reijnen had hier al niet meer op gerekend. Een gelijkspel moesten onze jongens dus genoegen mee nemen. Het wordt nog een hele toer om klasse behoud zeker te stellen. Misschien kan de komende 2 weken wat ruimte geven voor herstel van de ruime lijst geblesseerden. Daarnaast ritme voor de nog fitte spelers: Komende dinsdagavond in het PEC stadion tegen PEC Zwolle A1 en volgende week zaterdag thuis vriendschappelijk tegen Hulzense Boys.

Sparta Enschede – WVF  1 – 1

Scheidsrechter: G.J. Maneschijn
Toeschouwers: 200
Gele kaart: Sander Bolt (WVF)

Opstelling Sparta Enschede: v/d Meer, Jongman, Cornelisse, Wassens (58. v/d Veen), Akkerman, Reinders, Boelema, Holtkamp, Kocoz, Kikkert(58. Mensink), Bekkers (76. Siemerink)

Opstelling WVF: Mike te Wiele, Jeroen Kinket, Jorben Nieuwenhuis, Dion Reijnen, Romano Luhukay, Muhittin Yukselen, (16. Peter van de Streek), Rob Meijerink, Richard Bouwmeester (68.Sander Bolt), Ricardo Kuyer, Kristian Bril.

Gerelateerde artikelen

Back to top button