Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

WVF revancheert zich tegen WHC met 2-1 zege!

WVF ontving vanmiddag WHC en met de wetenschap dat in Wezep met 3-0 was verloren dus een mooie stimulans nu wel een positief resultaat te behalen. Toch waren het de gasten die hun dadendrang lieten blijken. Via enkele corners en  gevaarlijke kopballen richting kruising en kort daarop in het zijnet waren ze gevaarlijk bij treffer. Jeroen van Brummen zette Muti aan het werk op rechts en diens pass werd door Richard Bouwmeester  vervolgd met een geplaatst schot maar net over de kruising. Gaandeweg bleek dat het geen hoogstaande wedstrijd zou worden gezien de diverse misverstanden en slechte passes van beide ploegen. Jonathan van Marle leek uit een scrimmage te kunnen scoren maar zijn schot belandde naast het doel van Mike.Toen kwam daar in de 34e minuut de snelle uitval via Rob Meijerink en diens overzicht in het veld. Hij zag keeper Kuiper wat te ver voor zijn doel staan en wist hem met een prachtige boogbal vanaf circa 40 meter te verschalken 1-0!!  Echter voordat scheidsrechter Paarhuis WHC liet aftrappen werd de wedstrijd onderbroken i.v.m. een blessure van zijn assistent Goutier. Circa een half werd de wedstrijd stil gelegd alvorens er een vervanger aantrad.  Er was afgesproken om de resterende 10 minuten uit te voetballen en vervolgens 5 minuten te rusten voor de 2e helft zou beginnen. WHC werd in eerste instantie gevaarlijk opnieuw uit een corner. Bij een dieptepass van Richard stond Bas Bouwhuis buitenspel.  Oud WVF –er Jesse Betaze schoot namens de gasten hoog over.
Na de korte pauze bleek Muti te zijn gewisseld (nog las hamstring) voor Hessel  Berends. De actieve Jeroen van Brummen ging een duel aan op het middenveld waarbij zijn schoen de laagkoppende Betaze raakte. Scheidsrechter Paarhuis gaf hem hiervoor geel  terwijl er in feite sprake was van een ongelukkige samenloop. Trainer Blom van WHC was de hele middag langs de lijn met veel verbaal geweld en gaandeweg meer frustratie. Aanvallend kwam er niet veel gevaar van de gasten. Mike had goed zicht op enkele vrije trappen en greep resoluut in waar nodig.Hessel Berends zette aan voor een prima solo en werd gestuit door Jessurun wat laatste geel  opleverde.Bas Bouwhuis veerde hoog op maar zag zijn kopbal over het doek gaan. Een prima aanval werd door Richard afgerond met een schuiver maar ook hier was de keeper winnaar. WVf bleef snel counteren en Christian Bril had tot 2 keer de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien. Mooi was de onderbreking door Bas en de pass van Rob op Christian! De ploeg geloofde in de overwinning en knokte naar hartelust. In de 77e minuut dan het plotselinge rood voor Rob Meijerink. Zijn  reactie tegen medespeler Jeroen over een opmerking van de scheidsrechter, werd bestraft. De moeite waard voor een contrarapportje.  Ook met 10 man probeerde WVF snel om te schakelen in de counter. Uit het niets kwam dan na een aanval door het centrum de gelijkmaker door Jurrian van den Brink. Het leek er op dat Paarhuis de gasten een handreiking wilde doen want hij kwam tot enkele vreemde beslissingen tegen WVF.  Mike te Wiele kwam met zijn uittrap buiten de zestien wat een vrije trap opleverde. Deze verdween gelukkig over het doel. Het slotakkoord was vanmiddag voor onze jongens. Hessel  ging er opnieuw vandoor maar werd gestuit duidelijk binnen de zestien. Tot ieders verbazing gaf Paarhuis echter een vrije trap buiten de zestien. Het was echter Richard Bouwmeester die met zijn fluwelen linkervoetje de bal prachtig in het doel plaatste 2-1 en de 3 punten binnen! Een zwaar bevochten maar verdiende overwinning:  Proficiat mannen!

Bert Kamerman


Karakteristieken:

Scheidsrechter:   M.G. Paarhuis
Toeschouwers: 225

Scoreverloop:  34. Meijerink 1-0   84. Van den Brink 1-1,  90. Bouwmeester 2-1
Kaarten:  geel :  WVF :  Jeroen van Brummen en   WHC: Jessurun
rood:   WVF:  Rob Meijerink
Opstellingen:
WVF:  te Wiele,  Reijnen,  Gnanapragassam,  Poppen , Stals , (83. Kamping), Bouwmeester,  Meijerink, Jeroen van Brummen, Kristian Bril, (87. Modderman),  Muttihin Yükselen (46. Berends)
WHC:  Kuiper, Betaze, van denBeink, Jessurun, J. van Marle, Y. van Marle, Tuncer, van Schie, Dijkhof,(70. Post),  Olaria, (63. Admiraal), van ‘t Ende

Gerelateerde artikelen

Back to top button