Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

WVF neemt rode lantaarn over van Enter Vooruit na 0-1 verlies

Zwolle – Vandaag stond de strijd om de onderste plaats in de competitie op het spel.
Scheidsrechter ter Brake was de aangewezen persoon om deze wedstrijd in goede banen te geleiden.
Ondanks de belangen die op het spel stonden wist hij zonder enige kaarten de wedstrijd te fluiten.
Het was  WVF dat fris van de lever begon met de wedstrijd . Al in de eerste minuut had Martijn Ruysch de score mogen openen na een listig steekpassje van Rob Meijerink. Dezelfde Nartijn wist net niet zijn voet tegen de bal te krijgen na een vrije trap van Rob.  Ook een mooie combinatie tussen Bas Bouwhuis en Jesse Betaze bracht de bal net niet bij de gretige Martijn.
Aan de andere kant moest Mike te Wiele attent zijn na circa 20 minuten. Gaandeweg bleek dat hier twee ploegen bezig waren die volop met goede bedoelingen bezig waren maar dat vaak niet in het spel tot uiting brachten. De gasten namen geleidelijk meer initiatief. Hiro Gnanapragassam werd vervangen door Lennard Duim. Deze was direct nuttig door een bal uit de doelmond te koppen. Mike pakte resoluut de daarop volgende inzet. Sander Bolt beproefde de vuisten van de keeper met een spetterende vrije trap. Het was de besluiteloosheid van de gasten dat zij in die fase niet op voorsprong kwamen. Rob Meijerink en Martijn Ruysch wisten gevaar te stichten waar Wout Velten, zoon van oud prof Folkert Velten, dat voor Enter deed.

De wedstrijd na de pauze was van een bedenkelijk niveau. WVF aanvankelijk voortvarend en doelgericht maar de precisie ontbrak Schoten van Rob Meijerink  en een kopbal van Martijn misten het doel. Geleidelijk bleek dat de gasten het serieus aan gelegen was de onderste plaats te verlaten. Zij kwamen tot iets meer inzet en samenspel  en het was uit het niets dat Knol zich vrij speelde en een schot afleverde dat onhoudbaar in de bovenhoek verdween 0-1.  Even leek via Jesse betaze de gelijkmaker te komen maar hij voerde zijn aktie ver door waarna zijn pass zijn medespelers niet meer bereikte. Het spel van WVF werd steeds slordiger en onsamenhangender helaas. Kuyer en Bril kwamen nog voor Bolt en Ruysch maar het bracht geen verandering meer. Het enige gevaar kwam nog enkele dode spelmomenten maar ook daaruit werd niet gescoord. Het eindresultaat was dan ook dat er een plekje voor de beruchte rode lantaarn ingeruimd kon worden in het  clubhuis.
Officieel  nog niet gedegradeerd maar dat is slechts een kwestie van….tijd.
Zoals het voorwoord deze middag al luidde: op naar een seizoen met  veel DNA gehalte!!

Bert Kamerman

Karakteristieken:
Scheidsrechter:  F.E. ter Brake
Toeschouwers :  150
score:    62e Knol  0-1
Opstellingen:
WVF
:  te Wiele, Bolt (67. Kuyer)),  Nieuwenhuis, Reijnen, Gnanapragassam,(35. Duim)l),  Betaze, Meijerink, Luhukay, Bouwmeester, Bouwhuis, Ruijsch (69. Bril).

Enter Vooruit: Velten  R,  Pijffers, ter Weel, Siemerink, Knol, Smit, Velten W (90. Velten S), Brunnekreef, Schuitert, Pluimers, Getkate

Gerelateerde artikelen

Back to top button