Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

WVF lijdt nederlaag in Hulzen

Zwolle – Na twee overwinningen met goed voetbal op rij, toog WVF vanmiddag vol goede moed naar Hulzen.
Waar de ploeg uit Westenholte moest aantreden tegen Hulzense Boys. Deze tegenstander degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse en haalde tot vandaag slechts een punt uit vijf wedstrijden. Niets leek dan ook een goed resultaat voor WVF dan ook in de weg te staan. Het liep echter anders en stond de ploeg van Herbert Visscher na afloop zelfs met lege handen.

Hulzense Boys begon met een tomeloze inzet aan de wedstrijd en speelde veelal de lange bal naar voren en streed voor elke kunstgrasspriet. WVF dat over meer technische kwaliteiten beschikt had het hier moeilijk mee en kwam de hele wedstrijd niet aan voetballen toe. Het wist niet of nauwelijks de bal in de ploeg te houden, waardoor het veel balverlies leed en daardoor de thuisclub in de kaart speelde. De eerste kans was dan ook voor Hulzense Boys, uit een corner van der Zande schoot de vrijstaande Poorterman naast het doel van Mike te Wiele. En even later was er weer een grote kans voor Hulzense Boys na wat geklungel in de verdediging. WVF kon daar weinig tegenover stellen , kreeg wel wat mogelijkheden, zo schoot Hessel Berends in de rebound uit een vrije trap van Ruben Meijer over het doelen wist ook Marc van der Vegte in de rebound niet te profiteren na een schot van Willem Bel op doel. Vlak voor rust mocht WVF blij zijn dat het niet op achterstand gezet werd. Ten Bolscher kreeg een vrije schietkans en zag zijn schot op de paal belanden. Zo gingen beide ploegen de rust in met een 0-0 stand.

Na de rust kwam de thuisclub echter al snel op voorsprong, al had het hiervoor wel de helpende hand van Mike te Wiele, die vanmiddag meer met de scheidsrechter bezig was dan met keepen voor nodig. Vanaf links werd een voorzet door van Keulen ingekopt en deze verdween via de vuist van Mike niet over maar in het doel van WVF 1-0.Hierna nam de irritatie bij Mike alleen maar toe en solliciteerde hij nadrukkelijk naar een gele kaart, welke hij uiteindelijk bij het verlaten van het veld van scheidsrechter Visser terecht nog kreeg. Daarmee benadeelde hij door zijn irritante gedrag zijn eigen team. Het is te hopen dat hij hier lering uit trekt en doet waar hij goed in is en dat is keepen!

WVF kwam na deze achterstand toch snel weer langszij. Na een overtreding mocht WVF een vrije trap op de eigen helft nemen. Kristian Bril zag Keeper Louis ver voor zijn doel staan, nam snel de vrije trap en zorgde met een fenomenale boogbal voor de gelijkmaker. Even leek het erop dat WVF alsnog met de overwinning naar huis zou gaan, maar het was de thuisclub die vlak voor tijd de mokerslag uitdeelde. Scheidsrechter Visser zag een overtreding tegen Bosscher, die wel heel makkelijk tegen de grond ging en het was invaller Hegeman die zijn vrije trap via de muur in het WVF doel zag verdwijnen en daarmee Hulzense  Boys aan de overwinning hielp 2-1. Voor WVF was het een wedstrijd om snel te vergeten, al heeft het hier wel lering uit kunnen trekken. Door onnodige irritaties heeft het hier de punten laten liggen. De ploeg moet doen waar het goed in is nl. voetballen en kan dit hopelijk volgende week weer laten zien in de thuiswedstrijd tegen den Ham