SportVoetbal

WVF klopt SVI in foutenfestijn: 3-2

Zwolle – WVF heeft zich dankzij een overwinning op stadsgenoot SVI gehandhaafd in de top van de tweede klasse H. De ploeg uit Westenholte won na een fel en vermakelijk duel met één doelpunt verschil: 3-2. SVI zag daarmee een goede reeks ten einde komen, nadat het zich goed herstelde van een moeizame competitiestart.

Een paar honderd toeschouwers zagen hoe SVI vroeg op voorsprong kwam op sportpark De Weidesteen. Niet voor het laatst dit duel stond een individuele fout aan de basis van de treffer. Paul van Dijk speelde de bal te kort terug, waarna Caleb Rahajaan attent was en eenvoudig kon afronden: 0-1. Kort daarvoor kreeg WVF-captain Martijn Ruijsch de eerste kans van de wedstrijd. Na een behendig hakje van Jari Bezembinder vond hij keeper Alex Grafhorst op zijn weg.

In het vervolg van de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Vlak voor rust werd er nog driemaal gescoord. De doelmannen gingen hierbij niet vrijuit. Eerst was het Grafhorst die ver zijn goal uitkwam en de bal tegen het lichaam van Jabir Mazouz schoot. Voor Mazouz was het vervolgens een koud kunstje om de 1-1 binnen te schieten. Mike te Wiele greep daarna mis bij een corner van SVI. Youp Kok maakte daar dankbaar gebruik van: 1-2. De 2-2 van Ruijsch, een diagonale kopbal in de slotseconden van de eerste helft, was fraai.

In de tweede helft sloeg Ruijsch opnieuw toe. Hij kreeg de bal uit de rebound voor zijn voeten en tekende voor de uiteindelijk winnende treffer: 2-3. SVI kon in het restant van de tweede helft geen vuist maken. Trainer Joram Hendriks nam het nodige risico door achterin één op één te gaan spelen, maar tot serieus gevaar voor het doel van WVF leidde dat niet. De thuisploeg verzuimde in de personen van Mazouz, Bas Koenen en invaller Niek Mulder om SVI de genadeklap toe te dienen.

Na afloop van het duel was WVF-trainer Marcel van der Steege tevreden: ,,Het gaat de goede kant op, maar we zijn er nog lang niet. Ik heb vandaag een strijdbaar WVF gezien. Ondanks dat we twee doelpunten weggaven, zijn we er in blijven geloven. We kwamen goed uit de kleedkamer en hebben in de tweede helft het verschil gemaakt.” Dat de 2-4 niet viel in de slotfase, neemt hij zijn ploeg niet kwalijk. ,,Het is jammer dat die niet viel, maar ik vind dat we goed op weg zijn.” WVF blijft derde op de ranglijst, SVI staat op plek zeven.