Sport

WVF kent slechte seizoenstart bij KHC in Kampen 2-0

WVF kent slechte seizoenstart  bij KHC in Kampen   2-0

Waar vorige week de competitie voor WVF een valse start opleverde door de afgelasting tegen FC Zutphen moest het  vanmiddag  aantreden tegen gastheer KHC op sportpark de Venen.
KHC liep  vorige week tegen een onverdiende nederlaag aan bij WHC Wezep en had dus iets recht te zetten.  Onder leiding van scheidsrechter W. Smit werd afgetrapt na een minuut stilte in acht te hebben genomen in verband met het overlijden van de bekende oud trainer Bas Pauwe.
Slechts 3 spelers van vorig  jaar stonden in de basisopstelling! Richard Bouwmeester ontbrak door een blessure.
WVF probeerde direct zijn intenties te laten zien en speelde met druk naar voren. Leuke combinaties waren er met de actieve Jari Bezembinder en Muhittin. Echt gevaar leverde dat niet direct op.
KHC probeerde via snelle omschakelingen de tegenstander te bestoken en de bekende lange bal  naar voren werd niet geschuwd. Tommy van der Sluis incasseerde al snel een gele kaart na zijn ingreep. De vrije trap ging rakelings over. Toch was het al in de 6e minuut 1-0 via KHC-er  Erik Post na mistasten van Mike te Wiele. WVF raakte niet in paniek en bleef de aanval zoeken hoewel toen al bleek dat er te mooie oplossingen werden gezocht. Rob Meijerink pegelde de bal  op het doel van KHC en zag dat keeper ternauwernood de bal tot corner verwerkte. Jari schoot kort daarna in de korte hoek te zacht in. Onze gehele verdediging zag er later niet goed uit toen KHC-er de Lange vrij voor Mike kwam, maar de bal naast het doel wist te plaatsen.  KHC zette nu regelmatig vroeg druk en er werd te veel balverlies geleden.  Balverlies leverde een grote kans op voor KHC die met een uiterste inspanning teniet werd gedaan. Na gele kaarten voor Karwan Mehrabi en de Lange was Rob Meyerink gevaarlijk  met een vrije trap en als eindstation van een mooie aanval. Helaas raakte hij uit balans waardoor hij de bal niet voldoende raakte om te kunnen scoren. Het laatste woord voor rust was voor KHC dat via speler Tuncer op 2-0 kwam uit vermeende buitenspelpositie.

Wie dacht dat na rust een ommezwaai  van de wedstrijd dacht te zien, kwam bedrogen uit.
Veel aanvallende acties strandden in een vroeg stadium en KHC kon “achterover leunen”.  KHC was gevaarlijk met een harde voorzet die in niemandsland belandde. Een uitgelokte vrije trap door Muhittin werd door Rob om de muur gebogen, maar de keeper verwerkte tot corner. Ook KHC hanteerde dit wapen zonder succes. Na gele kaarten voor Jesse Betaze en de Lange uit frustraties besloot trainer Smit tot de wissel Kristian Bril voor Romano Luhukay.  Deze laatste kende een goede eerste helft overigens. KHC bleef zoeken naar de snelle omschakeling en dat leverde regelmatig gevaar op. WVF had moeite om elkaar te vinden en aanvallend werd er onder de maat gepresteerd.
Niels Goedegebuur  kwam voor Muhittin.  Net als Kristian Bril probeerde hij met hard werken de wedstrijd nog te keren maar dat mocht niet meer baten. WVF bracht eenvoudig te weinig in de tweede helft om aanspraak te maken op een goed resultaat. Rob Meijerink ontving ook nog een gele kaart in de slotfase.
Trainers Smit en Dusink hebben nog huiswerk te doen om tot een uitgebalanceerd team te komen. Dit heeft tijd nodig. Freddy Smit heeft dit als vakman onderkend en reeds in zijn bijdrage aan het WVF Magazine laten optekenen trouwens.  De competitie is nog lang dus de factor tijd is zeker aan de orde.