SportVoetbal

WVF deelt punten met Hulzense Boys

Zwolle – Op een ijzig koud sportpark de Weide Steen moesten WVF en Hulzense Boys het tegen elkaar opnemen. Onder een stormachtige wind was goed voetbal vandaag onmogelijk. Toch had de thuisclub de winst vanmiddag voor het grijpen en mochten de gasten het meest tevreden zijn met een punt.

Strafschop

Vanaf het begin was WVF de meest aanvallende ploeg en kreeg het in de eerste helft al voldoende mogelijkheden om de score te openen. Martijn Ruijsch zag zijn schot na een solo van Clint Kruisweg over het doel verdwijnen. Niet veel Later kreeg Clint Kruisweg de mogelijkheid om te scoren maar zijn schot verdween op de vuisten van doelman Lohuis. Na een half uur spelen kreeg de thuisclub zelfs de beste mogelijkheid, het was Ruben Meijer die een prachtige voorzet van de uitstekend spelende Hessel Berends net over het doel van Hulzense Boys schoot. Hulzense Boys kon daar aanvallend weinig tegenover stellen en moest zich beperken tot verdedigen. Toch kwam het verrassend vlak voor het rustsignaal op een 0-1 voorsprong door een strafschop. Joost Zweers haalde op de achterlijn Wolfkamp onderuit en de toegekende strafschop werd feilloos door Roetgerink ingeschoten. Zo ging WVF met een domper de rust in.

In de tweede helft zocht de thuisclub nog meer de aanval en ging het vol overtuiging op jacht naar de gelijkmaker. Nadat Willem Bel na een solo zijn schot over het doel van Hulzense Boys zag gaan was het in de 52e minuut wel raak. Na een mooie snelle aanval speelde Hessel Berends de vrijstaande Clint Kruisweg aan die met een schuiver doelman Lohuis kansloos liet 1-1. Hierna kroop Hulzense Boys wat meer uit zijn schulp en kreeg het een paar kansen, zo redde Mike te Wiele knap op een lastig schot en kopte de volledig vrijstaande Wolfkamp uit een hoekschop net naast het doel van WVF. Toch bleven de beste kansen voor de thuisclub en had het in de 77e minuut op voorsprong moeten komen, na een ouderwetse scrimmage was het Nick Donker die de bal plotseling voor zijn voeten kreeg, maar zijn inzet over het lege doel van Hulzense Boys zag belanden. 4 minuten later was het wel raak. De hardwerkende en onvermoeibare Kristian Bril stuurde met een mooie dieptepass Hessel Berends alleen op doelman Lohuis af en maakte het beheerst af 2-1. De zege leek binnen, ook al omdat de gasten met 10 man verder moesten na een rode kaart voor ten Barge. Toch kwam het op gelijke hoogte en het was wederom Roetgerink die mede dankzij de hardnekkige wind zijn inzet in het doel zag belanden 2-2. Een gelijkspel waarbij WVF zichzelf tekort deed en waar de gasten blij mee mochten zijn. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Sparta Enschede op het programma.

WVF-Hulzense Boys 2-2 (rust 0-1)
44 Roetgerink 0-1(strafschop), 52 Clint Kruisweg 1-1, 81 Hessel Berends 2-1, 82 Roetgerink 2-2