Nieuws uit ZwolleSport

WVF bekert verder na overwinning in Biddinghuizen

Zwolle – Zaterdagavond trad WVF voor een bekerwedstrijd aan tegen BAS uit Biddinghuizen. Inmiddels is de Zwolse ploeg in de knock–out fase beland en levert een overwinning plaatsing op voor de volgende ronde. De tegenstander komt uit in de 4e klasse en mag voor WVF niet al te veel problemen opleveren. Vanaf het begin is WVF de beter voetballende partij en kiest BAS de defensieve stellingen. WVF speelt veelal op de helft van de tegenstander zonder echt gevaarlijk te worden.

In de 26ste minuut wordt aanvoerder Koenen lelijk onderuit geschoffeld, de daarop volgende vrije trap schiet Dean Vreugdenhil strak in de winkelhaak; 0-1. Vlak voor rust treft een kopbal van Tom Koenen nog de paal en zodoende gaan beide ploegen rusten met een 0-1 tussenstand.

Na rust zet het spelbeeld van de eerste helft zich voort, WVF bouwt de voorsprong uit. Een snelle aanval brengt Twan Rens in stelling en door een slim hakje staat de 0-2 op het scorebord. Hierna is het verzet van de tegenstander definitief gebroken en kan WVF vrijuit de aanval zoeken. In de 73ste minuut legt Hessel Berends de bal panklaar voor Vreugdenhil, 0-3. Na 90 minuten staat de 0-3 eindstand op het scorebord en zit WVF in de koker voor de volgende bekerronde.

Zaterdag 29 oktober speelt WVF de kraker thuis tegen stadsgenoot ZAC uit Zwolle-Zuid.