Nieuws uit ZwolleSportZaalvoetbal

WRZV Zwolle wint derby in Landstede hal van IFC Zwolle

Zwolle – De WRZV speelde de eerste derby van dit seizoen de uitwedstrijd in de Landstede hallen tegen IFC Zwolle (2) en kon voor het eerst dit seizoen compleet aantreden.

Het was Jeffrey Groeneveld die in de 2e minuut knap raak schoot nadat hij zelf de bal op de middellijn had weten te veroveren. Ook de 0-2 stond al snel op het scorebord voor de WRZV. In de 11e minuut liet Jabir Mazouz na een mooie actie IFC keeper Alex Grafhorst kansloos. WRZV had de overhand en vijf minuten later was het alweer raak. Jurian Meijntjes kon na een knappe actie van Tom IJzerman de bal binnenlopen (0-3). De WRZV blaakte van het zelfvertrouwen en dat vertaalde zich een minuut later in de 0-4. Willem Bel kon scoren na een slimme voorzet van Jeffrey Groeneveld. Vlak voor rust wist IFC toch nog iets terug te doen via Nejim El Ataoui, omdat de WRZV teveel ruimte weggaf.

De 2e helft kwam IFC goed uit de startblokken en dat resulteerde in een doelpunt. De scheidsrechter van dienst zag een uitbal helemaal over het hoofd en de WRZV vergat door te spelen, waardoor de 2-4 op het scorebord genoteerd kon worden. Boosheid overheerste en hier kon Mehran Pour Ali Asli van profiteren namens IFC (3-4). De thuisploeg ging er weer in geloven, maar zag dat gangmaker aan IFC kant Mehran Pour Ali Asli kon vertrekken, met rood na twee gele kaarten te hebben gekregen.

WRZV wist te profiteren van de ‘man meer situatie’ en zag wederom Groeneveld scoren (3-5). Het verzet van de thuisploeg was dan nu gebroken en Willem Bel scoorde knap van de zijkant de 3-6. Ook het slotwoord was voor WRZV Zwolle nadat Mohammed Pour Ali Asli de bal hard tegen het net schoot.

De laatste minuten geloofde de WRZV het wel en sloot de eerste derby van het seizoen af met een 3-7 zege. WRZV staat nu op de 2e plaats in de KNVB hoofdklasse F en treft woensdag 8 november t’ Hoekje uit Oldenzaal in haar eigen WRZV hallen. De wedstrijd start om 20.30 uur.