Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Write for Rights grootste schrijfactie tegen onrecht ter wereld

Zwolle – Het schrijven van brieven lijkt ouderwets en achterhaald, maar niets is minder waar. Op de Dag van de Mensenrechten triomfeert de persoonlijke, handgeschreven brief tijdens Amnesty’s Schrijfactie Write for Rights. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen zo’n zes miljoen mensen in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

IIAmnesty Nederland en ook Amnesty Zwolle organiseren deze Schrijfactie voor de zevende keer. Ieder jaar worden er vanuit Nederland zo’n 180.000 brieven verstuurd. Alle brieven die we schrijven vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook de brieven voor de slachtoffers zijn heel belangrijk. Om te weten dat er mensen over de hele wereld voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden. Veel gevangenen zijn vrijgekomen, mede dankzij deze schrijfactie. Dit jaar schrijven we voor 10 jongeren. Kijk op https://www.amnesty.nl/write-for-rights

Op zaterdag 7 december ben je tussen 10.00 en 19.30 uur van harte welkom in Stadkamer Centrum. Ieder uur is er een kort cultureel intermezzo. Neem gezinsleden en vrienden mee. Je kan brieven overschrijven naar aanwezige voorbeeldteksten. Kinderen kunnen bij ons groetenkaarten aan slachtoffers van mensenrechten maken en schrijven.

Er zijn leuke kinderactiviteiten. Daarnaast kan je 10 december van 10 – 17 uur in Cultuurhuis Stadshagen schrijven en op Hogeschool Windesheim. Loop gewoon binnen.

Vrijdagmiddag schoof de jongerenambassadeur van Amnesty Zwolle – Maartje Pott –  aan in Studio Stadkamer op Radio Focus.
Natuurlijk riep ze daar op om mee te schrijven bij één van de sessies in Zwolle. Maar ze vertelde ook wat het werk van een jongerenambassadeur inhoudt.

Jongerenambassadeur Maartje Pott in Studio Stadkamer

Deze week organiseert Amnesty International Zwolle een aantal schrijfsessies. Iedereen kan daarbij aansluiten om brieven te schrijven aan politieke gevangenen en/of regeringen die mensenrechten schenden. Maartje Pott is jongerenambassadeur van de Zwolse afdeling. zij vertelde in Studio Stadkamer waarom zo'n ambassadeur nodig is.

Gepostet von Radio Focus am Samstag, 7. Dezember 2019

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button