Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

World Press Photo Exhibition 2019 Zwolle geopend in Academiehuis Grote Kerk

Verslaggever: Mina Shodjaipour

Zwolle – Vrijdagmiddag werd in de Grote Kerk van Zwolle de World Press Photo Exhibition 2019 geopend. Dit jaar sprak conflictfotograaf Eddy van Wessel het aanwezige publiek toe.

Sinds 1955 organiseert de stichting ‘World Press Photo Foundation’, kortweg World Press Photo, jaarlijks ‘s werelds grootste en meest prestigieuze persfotografiewedstrijd. Na de wedstrijd worden de foto’s en multimediaproducties bijeengebracht in een reizende expositie die door meer dan een miljoen mensen in 45 landen wordt bekeken.

Dit jaar is de tentoonstelling verrijkt met de winnaars van de Digital Storytelling contest (bewegend beeld) en een (gratis) audiotour waarin de fotografen hun foto’s toelichten. Aan de expositie werken meer dan honderd studenten van Landstede MBO mee. Behalve foto’s van de wereldwijde winnaars is ook beeldmateriaal van studenten fotografie te zien.

Eddy van Wessel. Fotograaf Eddy van Wessel (1965) werkt in diverse conflict- en rampgebieden. Zijn foto’s worden gepubliceerd in internationale tijdschriften zoals Stern, Paris Match, LeMonde2 en The Washington Post Magazine. Hij won de Zilveren Camera 2015 voor zijn voor zijn serie ‘Sinjar, de strijd om Hoofdweg 47’. World Press Photo Exhibition

 

De World Press Photo Exhibiton is in Academiehuis de Grote Kerk, van 30 november tot 22 december.

World Press Photo Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button