112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Woningoverval Aa-landen; slachtoffer wordt belaagd met thinner

Zwolle – Vrijdagochtend 12 april werd een man overvallen in zijn woning. Bij de overval is een geldbedrag buitgemaakt. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 10.00 uur werd er bij de bewoner van een woning aan de Boorn aangebeld door een man die zich voordeed als DHL-pakketbezorger. De bewoner deed open en vervolgens drongen er twee mannen de woning binnen. In de woning ontstond er een worsteling, waarbij de bewoner met thinner in zijn gezicht werd gespoten. Het slachtoffer moest hiervoor naar het ziekenhuis voor behandeling. De twee daders vluchtten de woning uit en zijn vermoedelijk bij een derde dader in de auto gestapt en weggereden. De vluchtauto is vermoedelijk een grijze Mercedes, C-klasse.

Thinner

Thinner is irriterend voor ogen, huid en ademhaling. Het veroorzaakt het onder andere verwarring, duizeligheid en coördinatiestoornissen. De vloeistof is vrij in de winkel te koop en wordt vaak gebruikt om verf te verwijderen.

Getuigen gezocht

De politie onderzoekt deze woningoverval en vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat met deze overval te maken heeft, om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Positie kaart bij benadering

Gerelateerde artikelen

Back to top button