KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Woningen Overijssel boeken grote energielabel-verbetering

Zwolle – Bij 46,5 procent van de woningen in Overijssel is het definitieve energielabel gunstiger dan het in 2015 vastgestelde voorlopige energielabel. Bij bijna 1 op de 4 woningen is zelfs minstens twee labelniveaus vooruitgang geboekt. Gemiddeld verbeterde het Overijsselse energielabel van D naar C. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Vattenfall, op basis van RVO en EP-online data.

Meest voorkomende verbetering van label C naar B

Hoe zit dat in Zwolle?

Ook in Zwolle is de duurzaamheid in huizen grondig onderzocht.
Huizen in de gemeente kregen bij zowel voorlopige als definitieve resultaten gemiddeld het energielabel C.
De woningen zijn gemiddeld 0.68 energielabel zuiniger dan eerder ingeschat.

Verbetering energielabel noodzakelijk

Om de doelen van het Klimaatakkoord van 2019 te halen, moeten in 2030 1,5 miljoen woningen verduurzaamd zijn. Daarbij hoort dan ook een verbetering van het energielabel.
Cindy Kroon, directeur Klanten bij Vattenfall Nederland: “Vattenfall investeert fors in nieuwe groene energieproductie voor onze klanten, maar ook door klanten thuis en op het werk te helpen met energiebesparing en verduurzaming. Allemaal stappen die nodig zijn om het energielabel van woningen en panden te kunnen verbeteren. Gelukkig laat ons onderzoek zien dat we in Nederland op de goede weg zijn, maar er is nog een weg te gaan. Wij onderzoeken daarom nu de mogelijkheid om later dit jaar energieadvies aan huis te kunnen aanbieden, waarbij de benodigde maatregelen in kaart worden gebracht en desgewenst een energielabel kan worden afgegeven.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button