KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapSportVoorpagina

Paralympic Experience Day op Hogeschool Windesheim

Zwolle – Op vrijdag 12 januari 2024 is op de Calo van hogeschool Windesheim in Zwolle de Paralympic Experience Day. Na het succes van voorgaande jaren houden NOC*NSF en Hogeschool Windesheim ook dit jaar weer de Paralympic Experience Day. Een dag waarop deelnemers zelf kunnen ervaren wat Paralympische sporten nu écht inhouden.

Het thema van dit jaar is ‘Road to Paris’, verwijzend naar de Paralympische Spelen die in 2024 in de Franse hoofdstad zullen plaatsvinden. De Paralympic Experience Day staat volledig in het teken van deze spelen en biedt een inspirerende dag vol activiteiten. Deelnemers kunnen deelnemen aan praktische sportclinics, gegeven door Paralympische sporters en coaches. Ze krijgen ook de kans om in de collegetour meer te leren over de weg naar de Paralympische Spelen. Hier kunnen ze vragen stellen aan topsporters en coaches, en ontdekken hoe het is om te sporten met een lichamelijke beperking.

Calo-studenten die de minor aangepast sporten volgen houden het evenement. Zij brengen daarmee hun opgedane kennis in de praktijk. In het onderwijsprogramma van de Calo-studenten is nadrukkelijk aandacht voor het bieden van een inclusief en divers programma, zodat iedere sporter actief kan deelnemen. Bewegen is voor iedereen van belang, ongeacht achtergrond of lichamelijke mogelijkheden. Deze Experience Day is bestemd voor studenten op gebied van bewegen.

De Paralympic Experience Day wordt vrijdag 12 januari 2024 van 10:30-15:30 gehouden bij Hogeschool Windesheim, gebouw S, Campus 2, 8017 CA Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button