Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Wonen in Stadsbroek? Het college gaat op onderzoek uit

Zwolle – ”De mensen die er wonen komen er vaak, maar als bezoeker kom je er niet vaak”, zegt Henk Snel. De stedenbouwkundige van de Gemeente Zwolle liet afgelopen vrijdag een aantal ontwikkellocaties zien in onder andere Stadshagen en Stadsbroek aan Zwolse raadsleden.

Zo bracht de fietsende groep een bezoek aan Stadsbroek – een gebied net buiten Stadshagen. ”Dit is aangewezen als een potentiele bouwlocatie. Die discussie komt nu weer naar boven. Houden we het zoals het is? Want er komt een enorme woningbouwopgave op ons af”, Snel denkt dat het een geschikte locatie is voor woningbouw: ”Is er nog behoefte aan dit soort woonmilieus dat moet je je afvragen.”

Beluister hieronder het interview met Henk Snel:

Onderzoek naar Stadsbroek en IJsselvizier

In de Omgevingsvisie werd al gesproken over het verkennen van Stadsbroek voor eventuele woningbouw.  Hierin heeft de raad aangekondigd te onderzoeken welke kwalitatieve bijdrage de locaties Stadsbroek en ook IJsselvizier kunnen leveren in de ontwikkeling van Zwolle.

Het college start een verkennend onderzoek waarbij ze breed onderzoeken welke bijdrage de  gebieden Stadsbroek en IJsselvizier kunnen leveren in de ontwikkeling van Zwolle. De gemeente wil voor 2030 10.000 nieuwe woningen bouwen in Zwolle, daarnaast wil de gemeente kijken naar eventuele nieuwe plekken om te bouwen. De verkenning kost €150.000,-  en is volgens het college breder dan alleen de mogelijkheden voor woningbouw. Naar verwachting zal het college medio 2022 een besluit nemen.

Stadsbroek
Stadsbroek. Foto: RTV Focus
Foto: RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button