Nieuws uit ZwollePEC ZwolleVoorpagina

Wonderschone doelpunten helpen PEC Zwolle aan zege

Verslag: Evert Jan Pasman

Zwolle – De laatste thuiswedstrijd van PEC Zwolle in de Keuken Kampioen Divisie levert een overwinning op. De Blauwvingers zijn in het MAC3PARK Stadion met 3-1 te sterk voor Roda JC Kerkrade. Met nog een uitwedstrijd in Helmond Sport voor de boeg is de titelstrijd nog altijd spannend.

Thy

Met een vuurwerkshow kwamen de spelers van PEC Zwolle en Roda JC het veld op. Vooraf werd ook trainer Dick Schreuder in het zonnetje gezet, hij werd verkozen tot beste trainer van de vierde periode. Uit handen van vader Berend kreeg hij het bronzen schild uitgereikt. Dat alles, plus natuurlijk de honger naar een eventueel kampioenschap, inspireerde PEC in de eerste helft. De kansen waren volop aanwezig, het enige dat eraan ontbrak waren meer doelpunten dan de benutte penalty van Lennart Thy. De Duitse spits was halverwege het eerste bedrijf koeltjes oog in oog met Roda-keeper Loek Hamers, nadat Younes Taha onreglementair was gestuit door een Roda-verdediger. De grootste kansen waren voor Bram van Polen, die na een fraaie combinatie de bal op de paal schoot, en Haris Medunjanin, maar de routiniers wisten het doel niet te vinden.

In de kruising

PEC Zwolle ging in de tweede helft vrolijk verder waar het gebleven was: aanvallen en op jacht naar meer doelpunten. Nou, de 2-0 was er eentje om door een ringetje te halen. Vanaf een meter of twintig knalde Haris Medunjanin de bal zo in de kruising. Daarna brak een fase aan waarin Roda meer van zich afbeet en dat leidde tot de 2-1 van Lennart Hartjes. Het spel golfde vervolgens op en neer. Gaby Caschili kreeg in de omschakeling een reuzenkans, maar zijn poging ging via een Roda-verdediger naast. Aan de overkant was invaller Romano Postema gevaarlijk, maar Jasper Schendelaar tikte de bal knap uit de hoek.

Omhaal Vellios

Het mooiste doelpunt werd tot het laatst bewaard. Uiteraard was het weer invaller Tolis Vellios die met een magistrale omhaal, één van zijn handelsmerken, de bal in de kruising knalde: 3-1. Na een korte onderbreking had Vellios ook nog een kans op de 4-1, maar keeper Hamers was alert. Ook Roda JC kreeg nog kansen, maar Schendelaar zorgde ervoor dat de marge van twee gehandhaafd bleef.

Volgende week wordt de strijd om het kampioenschap beslist. PEC Zwolle gaat dan op bezoek bij Helmond Sport. De aftrap op sportpark De Braak is om 20:00 uur.

PEC Zwolle – Roda JC: 3-1 (1-0).

Toeschouwers: 14.000

Scheidsrechter: Van der Eijk

Gele kaarten: SIeben, Postema (Roda JC)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Huiberts, Chrinio (68. Tutuarima), Beelen, Van Polen, Van Hintum, Caschili (78. Zitman), Thomas, Medunjanin, Taha (79. Vellios), Thy

Opstelling Roda JC Kerkrade: Hamers, Joppen, Hartjes, Vente, Bijleveld, Sieben (83. Sposito), Daneels (68. Postema), Schuurman, Lambrix, Van der Heide (58. Limbombe), Reith

Scoreverloop:

23. Thy (strafschop) 1-0

52. Medunjanin 2-0

62. Hartjes 2-1

89. Vellios 3-1

MatchWorks Man of the Match: Tolis Vellios

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button